ANÀLISI

El infeliç Cristiano

L'estrella del Reial Madrid està taciturn des que coneix el sou de Messi

2
Es llegeix en minuts
undefined41638450 graf971  madrid  17 01 2018   el delantero portugu s del rea180117122916

undefined41638450 graf971 madrid 17 01 2018 el delantero portugu s del rea180117122916 / Rodrigo Jimenez

Cristiano està taciturn des que sap què guanya Messi arran de la seva última renovació. Ja al setembre, un cop conegut el sou de Neymar, va comparèixer a A-3 quan li fa fer dos gols al Dortmund i va deixar frases que dibuixen la seva acusada personalitat.

«Sembla que he de demostrar partit a partit el que soc, em sorprèn l’opinió pública al respecte. Un cop més, els números parlen per si mateixos. Jo soc un professional exemplar així que mai em desespero. Sempre estic amb la ment sana i neta, preparada per més desafiaments». Després, preguntat per la seva renovació, i després d’una llarga rialla va respondre que la pregunta podria contestar-la millor el president.

Cristiano va començar la Lliga veient les primeres quatre jornades per la tele per la seva sanció. Sense ell el Madrid es va deixar quatre punts a casa. Ja de tornada l’equip va perdre amb el Betis a casa i després de 19 jornades Cristiano s’assembla al dels 40 gols per temporada només en el nom. Ha fet quatre gols a la Lliga en els 15 partits que ha disputat. Cert és que a la Champions n’ha fet nou, però l’aparellament amb el PSG en tot just un mes, veient l’actual estat de forma del portuguès i de la resta de l’equip, augura un futur molt incert.

En aquest panorama es filtren les pretensions de Cristiano i el seu malestar per guanyar poc més de la meitat del que guanya Messi, i uns nou milions menys del que percep Neymar al PSG. Mentrestant, els inspectors d’Hisenda revisen les quatre demandes per frau fiscal que Cristiano es nega de moment a reconèixer per una quantitat de 14, 7 milions.

Alhora El Mundo publica les clàusules del nou contracte de Messi i com el Barça hauria assumit el pagament de la regularització de l’argentí amb Hisenda. «Tots som Leo Messi», va cridar el Barça quan el 10 es va veure als bancs dels acusats de l’Audiència de Barcelona.

L’escenari que viu Cristiano és tot al contrari al de l’afecte que ell sempre ha reclamat des que va arribar a Madrid. Al Madrid no hi va haver hastag i a sobre ara apareixen les enquestes que tant agraden a Florentino. I les filtracions del repte del portuguès.

¿El Madrid ha d’accedir a la reclamació salarial de Cristiano?, pregunten diversos mitjans aquests dies. Guanya el NO per golejada. Una personalitat propensa a sentir-se ofesa té ara dades monetàries en les quals recolzar la seva demanda de valoració. En el pitjor moment. A 19 punts i sense notícies d’ell.

Notícies relacionades

Cristiano és el futbolista que més gols ha marcat en la seva història, únic a superar la bestialitat de 40 en 8 temporades seguides al Madrid. Una professionalitat exemplar, una ambició indiscutible, una capacitat per tornar un cop i un altre a ser ell mateix, literalment un atleta, però a punt de fer 33 anys.

Només un ego tan descomunal com la seva vàlua li fa buscar l’eterna comparació amb els millors. I se sent ofès. Florentino mira aquest cop cap a un altre costat. No ho té fàcil. Al Madrid li ha costat estar a l’altura en els comiats de les seves llegendes. I després de Di Stéfano, ve Cristiano. No serà fàcil enviar-lo a la Xina.