LLIBERTAT CONDICIONAL

Predadors sexeafectius i febre del tinder nit

3
Es llegeix en minuts
zentauroepp41572153 hot girls wanted love me tinder docuserie en netflix180112170507

zentauroepp41572153 hot girls wanted love me tinder docuserie en netflix180112170507

Tony viu a Brooklyn el 1977, quan el barri encara és petit i tothom es coneix. Viu amb els seus pares. A casa seva hi ha telèfon, però ell no el fa servir mai. Tony va cada dissabte a la discoteca Odyssey 2001. Anette està enamorada de Tony, i Tony, al seu torn, de Stephanie. Quan Tony ha de dir-li a Anette que no té cap interès per ella, l’hi diu a la cara. Parlo d’una pel·lícula, Saturday night fever, en què passa de tot: violacions, suïcidis, drogues, pallisses. Però en la qual cada integrant del drama sap bé on està.

Love me tinder no és una pel·lícula, és un documental de Netflix. L’estrella, James Rhine, és un personatge real. Ell no coneix els seus flirts a la discoteca. Els coneix a Tinder. James manté una relació amb una noia. Davant la càmera, reconeix que envia a Joan missatges diaris, flors, que la convida a sopar dues vegades per setmana, que li ofereix un tracte especial. Però diu que no han pactat cap tipus de compromís d’exclusivitat.

James coneix Alexis, té tres cites amb ella, i sexe en l’última. Llavors penja una foto en una xarxa social fent-se un petó amb Alexis, i explica a la càmera que creu que és la manera més fàcil i ràpida de trencar la relació amb Joan. D’aquesta manera admet tàcitament que sí que tenia un compromís d’exclusivitat amb ella.

Veiem Alexia molt emocionada, parlant-li a la seva mare de James, i Joan desesperada, enviant-li missatges a James que ell no contesta mai. Entenem que James ha deixat Joan per Alexis, però que no s’ha pres la molèstia d’explicar-l’hi ni a l’una ni a l’altra. Al cap d’una setmana, ¡boom!, James ghosteja Alexis com va ghostejar Joan. No li respon els missatges ni li contesta les trucades. I es posa a swipejar per Tinder buscant una altra noia. Hi ha un moment en què James mira la llista de totes les seves conquistes a Tinder: són més de 200. N’ha apuntat els noms en una agenda. D’algunes, diu, ni tan sols en recorda la cara.

Tony Manero i James Rhine són dos perfectes gilipolles misògins. Amb diferències. Tony està més bo, balla millor, té molt més carisma i, segons sembla, més cap. James és un gilipolles sense més. Bé, amb un més: té un mòbil. Tony no veu les dones com a iguals, però almenys no els menteix mai. A Alexis i a Joan no se’ls concedeix aquest avantatge.

Potser alguns em van tractar com una porqueria, però sabien qui era jo. Recordaven el meu nom. Encara el recorden

Com Anette, en la meva joventut he conegut tipus en bars i discoteques. Anaven cada divendres i dissabte al Penta o al Vía Láctia. Els tenia localitzats, coneixia les seves rutines, els seus amics. Si sortien amb mi i després em volien deixar, es veien obligats a dir-m’ho. Si volien sortir amb una altra, jo els veia amb l’altra. Potser alguns em van tractar com una porqueria, però per descomptat sabien qui era jo. Recordaven de sobres el meu nom, encara el recorden.

Perquè per a James, com per a tants predadors que fan servir les xarxes socials per lligar, les dones (o els homes) no són persones, són productes. Companyia que compren per catàleg i de la qual es desfan quan s’avorreixen. Per a James, les dues noies amb qui ha estat no es mereixen una cosa tan simple com una explicació o una trucada de telèfon. Saben que, en una ciutat gran, no tornaran a coincidir amb elles.  

Desgraciadament James no és un cas rar. Psicòlegs, sexòlegs i doctors especialitzats en malalties venèries veuen cada dia pacients com James, siguin héteros o gais. Són serial lovers com altres són serial killers.  Gent que necessita tenir relacions perquè anhelen sentir-se desitjats i admirats, però que no poden mantenir relacions llargues perquè tenen autèntic terror al compromís.

Notícies relacionades

Així que estimat amic o amiga, si estàs buscant sexe sense compromís, utilitza una app, i utilitza també un preservatiu, encara que estigui de moda no fer-ho. Però si estàs buscant una relació afectiva real, és de sentit comú que no t’impliquis emocionalment amb ningú sense coneixe’l bé. Els missatges i les converses de WhatsApp creen una il·lusió de contacte i intimitat, però és falsa. La verdadera intimitat existeix quan coneixes bé els amics i la família d’una persona. 

No et dic que sigui impossible trobar una relació en una dating app. Però sí que t’adverteixo que els predadors sexeafectius es mouen per allà. Aprèn a protegir-te sexualment i emocionalment. I la teva millor protecció, recorda, és sempre una autoestima forta i un sa escepticisme davant els prínceps blaus.