LA CLAU

Diana Quer va ser assassinada per ser dona

És necessari que se situï el focus en el gènere perquè és l'única forma d'aprofundir en les arrels culturals i socials que legitimen i perpetuen la violència contra la dona en totes les seves formes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41444352 graf3539  santiago de compostela  31 12 2017   operarios de 180101132535

zentauroepp41444352 graf3539 santiago de compostela 31 12 2017 operarios de 180101132535 / Xoan Rey

José Enrique Abuín Gey, àlies ‘el chiclet’, va segrestar Diana Quer amb la intenció de violar-laDiana Quer , la va estrangular amb una brida i va llançar el seu cos nu a un pou amb pesos lligats a la cintura perquè s’enfonsés a les aigües profundes. Diana Quer va ser assassinada per ser dona, per ser considerada un objecte del qual un home es pot apropiar al marge de la seva voluntat i després llençar a un abocador quan ja no li serveix com si fos una nina trencada. Si hagués sigut un home, Diana podria haver tornat a casa seva de matinada caminant sense companyia, podria haver-se emborratxat, haver lluït el tipet i haver despertat admiració, desig, ràbia o gelosia de qualsevol forma inconscient. Els homes poden exercir la seva llibertat sense culpa, les dones aixequen sospites.

La noia de 18 anys violada per La manada als Sanfermines va ser penetrada brutalment per un grup d’homes que, segons van anar ejaculant per torns, van anar abandonant un a un el portal on l’havien acorralat. Li va passar per ser una dona. Com també a la nena de 15 anys de qui van abusar tres futbolistes de l’Arandina, d’edats compreses entre els 19 i els 24 anys. Ella també es va convertir en víctima pel seu gènere. Ni tan sols en aquest cas per ser dona, perquè era tan sols una nena.

Violència

Notícies relacionades

Els experts reclamen des de fa anys que Espanya consideri violència de gènere casos com aquests descrits. No obstant, la legislació espanyola no les considera víctimes de violència masclista. Cal que se situï el focus en el gènere perquè és l’única forma d’aprofundir en les arrels culturals i socials que legitimen i perpetuen la violència contra la dona en totes les seves formes.

Nacions Unides la defineixen com «tot acte de violència de gènere que resulti, o pugui tenir com a resultat un dany físic, sexual o psicològic per a la dona». Continuar negant que les dones pateixen agressions pel fet de ser dones és tancar els ulls a una realitat que cada any assassina, agredeix i terroritza dones com si fos el més normal del món. I no es pot tolerar més.