Dues mirades

Desig

Ets nena. I ja saps que les batalles es lliuren sobre el teu cos

1
Es llegeix en minuts

Ets nena. I ja saps moltes coses. Saps que un home pot agredir-te qualsevol nit al tornar a casa. Saps que pot enganyar-te i violar-te. Saps que pot matar-te si no et rendeixes als seus desitjos. Un, tres, cinc homes. Saps que al dolor i a l’alleujament de seguir amb vida hauràs de sumar-hi l’insult dels que dubten de la teva moralitat. Saps que has de pensar dues vegades si et posaràs aquella faldilla curta o si aniràs amb aquell escot profund, o com t’exposes a les xarxes. Per a alguns, la teva llibertat personal es convertirà en la coartada dels teus agressors. Mentre aplaudeixen el no-vestit de Pedroche com un gest de llibertat personal, obviant la repercussió/responsabilitat social de perpetuar el cos femení com a expressió del valor professional.

Vulnerable

Ets nena. I et diuen que vals més o menys segons la bellesa i l’exposició del teu cos. Aquest cos que et fa vulnerable, que et converteix en presa, que fa que la nit sigui més fosca i estigui poblada de monstres. 

Notícies relacionades

Ets nena. I saps que les batalles es lliuren sobre el teu cos. També la voracitat del mercat es passeja sobre ell, tractant de consolidar la teva felicitat en la capacitat de sentir-te atractiva i, per tant, desitjada. Una lluita impossible contra el temps. Un combat estèril contra una idealització que no ets tu. Una derrota que se suposa injectada des del teu naixement. Fins que sapiguem dir prou. Fins que n’aprenguem.

Ets nena. I no ets mercaderia