Diana Quer i els voltors

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41452309 graf172  riveira  a coru a   01 01 2018   jos  enrique abu n180101163954

zentauroepp41452309 graf172 riveira a coru a 01 01 2018 jos enrique abu n180101163954 / Lavandeira jr

Diana Quer és una víctima per partida doble. Va ser víctima d’un assassí fred i implacable que havia aconseguit esquivar l’acció de la justícia durant gairebé dos anys. Però també, com li ha passat a massa dones fins ara, va ser (i sembla que ho seguirà sent) víctima dels voltors que es van dedicar a especular sobre que era un cap de pardals, sobre els seus embolics amb la mare i la germana i les baralles entre els pares després d’un divorci complicat.

Com que molts creien que no podien saber qui, com i per què ho va fer, es van dedicar a sembrar carronya sobre la noia desapareguda i la seva família. Solució fàcil i barata. Ja se sap: la veritat és esquiva i difícil d’atrapar. S’ha d’investigar i, a vegades, resignar-se a callar. Però no. S’havia de mantenir l’assumpte en l’actualitat. El respecte a la intimitat, sobretot d’una persona amb parador enigmàtic, encara que molts donaven per fet que havia sigut segrestada i assassinada, va brillar per la seva absència. 

Com 'La manada'

Però això no va ser el pitjor. Molt pocs han volgut veure quin és el drama del cas Diana Quer. Una noia que decideix sortir a divertir-se sola i tornar sense companyia a casa en plena matinada és una persona en perill. Però, per a la vergonya de tots nosaltres, també és una persona sota sospita. Ho sap molt bé la noia violada per 'la Manada' als Sanfermines, que, com ha passat amb Diana, ha sigut objecte de massa infàmies. Per no dir, directament, de massa escombraries.

Ara hi ha qui es vol posar les mans al cap, després d’un altre fracàs social. Diana va ser assaltada per un ésser abjecte, que va saber després burlar-se de tots i que va caure només al cometre un altre delicte.

Notícies relacionades

Diana es va resistir a la violació, va ser estrangulada i llençada a un pou. Les que resisteixen acaben mortes. Les que no, com la víctima de La manada, estan assenyalades.

Les estadístiques sobre violència masclista compten tan sols les víctimes de les seves parelles o exparelles. Però hi ha pocs dubtes que Diana Quer és una víctima més del masclisme més salvatge. Del que cada vegada més persones consideren terrorisme masclista