Messi, el favorit de Guardiola

2
Es llegeix en minuts
jcarmengol36126680 britain football soccer   manchester city v fc barcelona   u171228213517

jcarmengol36126680 britain football soccer manchester city v fc barcelona u171228213517 / Jason Cairnduff

Quan parla Guardiola sol ser tema de conversa, especialment quan ho fa del que sap. I diu el Pep que el seu favorit per guanyar aquesta edició de la Champions és l’equip on juga Messi, o sigui, el Barcelona. Vaja, que ni el milionari PSG de Neymar i Mbappé o el mateix Manchester City que ell entrena i que arrasa a la Premier són més favorits que el Barça de Leo.

El Pep va guanyar dues Champions de la mà de Messi. En totes dues finals va marcar l’argentí el segon gol. A Roma fins i tot ho va fer de cap. A Wembley va ser un inoblidable cacau amb l’esquerra, en una de les millors exhibicions que es recorden del Pep Team. L’argentí té dues Champions més sense el Pep al Barça, encara que la de París el 2006 sigui un record més agre que dolç, al no poder disputar la final. A Berlín va aconseguir el seu quart títol fins ara, tancant un triplet amb Luis Enrique a la banqueta que pocs podien esperar uns quants mesos abans, després de la crisi d’Anoeta.

Messi va debutar en el primer equip fa 13 anys, l’octubre del 2004. Des del 2006 ha firmat un rendiment estratosfèric. Ha sorprès el món vestit de blaugrana. Ha guanyat en els millors escenaris, l’últim, el Santiago Bernabéu, convertit en el seu segon pati. Més enllà de les inabastables xifres col·lectives i els premis individuals que adornen el seu palmarès, la sensació és que Guardiola té raó: Messi és el millor futbolista del món en aquesta dècada i està molt per damunt de qualsevol altre. La seva genialitat passa per dominar la pilota i el joc, per imaginar-se l’impossible i fer-ho possible, per decidir com i quan, per aparèixer quan l’equip ho necessita per guanyar, però també per fer millors els seus socis.

Notícies relacionades

El Pep sap molt bé què és tenir l’argentí al seu equip. Però també el que significa tenir-lo al davant i que et destrossi. Sap què és sortir amb el Bayern al Camp Nou amb tres defenses i haver de passar a línia de quatre en només 15 minuts. I sortir amb tres gols a la porteria de Neuer. Per això el Barça de Messi és el favorit del Pep. Recorda bé la repassada.

¿És certa aquesta superioritat que Guardiola adjudica al Barça? Si repassem els campions des que Leo juga al Barça, el club blaugrana és el que més títols de Champions té (4). Però el Reial Madrid se li ha acostat definitivament en l’era Zidane, amb 3. Sempre hi ha dues maneres de veure el got, mig ple i mig buit. Tan cert és que en l’era Messi guanya el Barça com que les tres Champions guanyades per Leo (exceptuant la de París) han sigut igualades pel Reial Madrid en tan sols quatre anys. No és Messi només el que llueix.