IDEES

11s Premis Indomables

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39199777 icult   festival de peralada  danza    b jart ballet lausann171223181852

zentauroepp39199777 icult festival de peralada danza b jart ballet lausann171223181852 / SHOOTING MIQUEL GONZALEZ

Article 568. I com cada final d’any, lliurem els Premis Indomables. Uns guardons que ja arriben a l’11a edició. Els primers van aparèixer en l’article 48, i aquests 11s, en el 568. M’entusiasma veure com passen els anys i els Indomables són fidels a la seva cita.

Us torno a explicar per què es diuen Indomables. Té a veure amb un film que em va fascinar: El indomable Will Hunting. Quan en el llunyà 1998 vaig anar al cine, no esperava absolutament res d’aquesta pel·lícula, però va canviar per sempre alguna cosa dins meu i és per això que quan un espectacle m’encanta penso que he trobat una obra «Indomable».

Aquí van els guanyadors dels Premis Indomables 2017, el millor de l’any per a mi.

Indomable a la millor sèrie: Mr. Mercedes, creada per David E. Kelley.  Perquè té un ritme perfecte, un protagonista diferent i mai busca enganyar-te. La vaig devorar a l’octubre.

Indomable a la millor cançó: City of stars, composta per Justin Hurwitz. La vaig sentir al gener i encara  ressona cada nota dins de la meva ànima i em serveix de cançó despertador.

Indomable al millor espectacle: Béjart fête Maurice (Festival de Peralada). Excelsa poesia en forma de dansa. Aquest inici del festival em va il·luminar l’agost i em va omplir de felicitat.

Indomable al millor llibre: De qué hablo cuando hablo de escribir, de Haruki Murakami (Editorial Tusquets). Al juliol vaig llegir aquesta joia i crec que vaig virar emocionalment amb cada una de les seves paraules. Entendre l’escriptor i consolar l’ésser humà.

Indomable a la millor pel·lícula: Arrival, de Denis Villeneuve. Potser no és la que em va agradar més, però sé que és la que em va marcar més. Al març vaig entendre que els idiomes ens poden transportar en el temps

Notícies relacionades

I per acabar, l’Indomable a la millor frase per a aquesta meravella que diuen sempre a Cuba i que vaig entendre l’any que em vaig trencar el coll del fèmur: «Si passa, convé».

¡Us desitjo a tots un feliç 2018 Indomable!