FORA DE JOC

Messi i Cristiano, contra els violadors

Les estrelles del futbol haurien de liderar una campanya que proclami 'No toquis, no violis, no matis'

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp31725947 benzema171213181329

zentauroepp31725947 benzema171213181329 / MATTHIEU ALEXANDRE

Parin màquines. Totes les màquines. Recuperats del vòmit provocat per l’últim cas vergonyós protagonitzat –presumptament, és clar, presumptament– per una manada composta per tres futbolistes de Tercera Divisió sobre una noia de 15 anys, s’ha de cridar ¡ja n’hi ha prou! amb l’ajuda dels grans del futbol. ¿Per què no?

Parin màquines. Totes les màquines: és el moment de convocar les grans estrelles per llançar una campanya molt necessària contra els abusos i la violència dels homes (molts homes) sobre les dones. Suposo que les estrelles milionàries també es deuen haver assabentat de la maldat. A través dels diaris o de les vertiginoses xarxes socials, aquelles que els proporcionen milions de seguidors i en què, de moment, no s’ha detectat cap missatge d’alarma davant dels tres futbolistes de l’Arandina Club de Fútbol que van malinterpretar el desig de ser com Benzema, Robinho, Ribéry, Luna Enrich. 

Les televisions han emès moltes vegades aquell espot en què Messi, Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Rooney, Iniesta repeteixen el missatge del no al racisme. També hem aplaudit quan han rescatat la bandera blanca contra la violència als estadis. Va tenir menys fortuna l’anunci de Maradona Julio Alberto contra (o no) de les drogues als anys 80. 

És l’hora que llancin un avís contundent, que ressoni al cap de tots els que, esportistes, goril·les o fans, s’atorguen el dret de cuixa. Imaginin-se per un moment Messi, amb cara severa, la cella dreta aixecada, la barba pèl-roja encesa, advertint: «No toquis, no violis, no matis». I que repeteixin missatge i actitud tots aquells ídols tan admirats. Cristiano: «No toquis, no violis, no matis»; Piqué: «No toquis, no violis, no matis»; Griezmann: «No toquis, no violis, no matis»....  

Què es creia el trio d’Aranda de Duero quan es va atrevir, presumptament, amb una menor. ¿No coneixien l’escàndol que van desfermar dos jugadors de l’Eibar amb el vídeo que va circular per Whatsapp per celebrar una festa en què una noia els demanava que no la gravessin mentre mantenien relacions sexuals? ¿No es van assabentar mai que Benzema i Ribéry es van salvar de la presó per prostituir menors? ¿Desconeixen els límits de la vida? Quin fàstic. 

Notícies relacionades

La campanya No toquis, no violis, no matis podria multiplicar el seu ressò amb samarretes com les creades per la videoartista Yolanda Domínguez. És un intent de frenar aquesta violència que ha estat sempre allà, oculta sota una llei del silenci obscena i que ha emergit amb la violació de la manada dels Sanfermines. Per fi es comença a donar crèdit a les víctimes i cau la bena dels ulls de la massa silenciosa, la que optava per posar-se de perfil, com aquells veïns del capellà pederasta de La Bañeza retratats a l’últim Salvados de Jordi Évole.

Messi, Cristiano, Neymar, ajudeu a frenar les bèsties i a treballar per  un món de millors persones.