Una fórmula de molt endoll

La fórmula E de monoplaces elèctrics té bona pinta

1
Es llegeix en minuts

Sempre he pensat que això de les carreres de cotxes de Scalextric era una passada. Des que tinc ús de raó recordo que m’agradava veure com les rèpliques dels cotxes de fórmula 1, de ral·lis i del Dakar corrien al límit per les pistes que muntàvem amb el meu cosí Santiago al menjador de casa seva. Ell tenia un Scalextric i aprofitàvem els caps de setmana per organitzar autèntiques maratons de carreres. 

Reconec que el món de l’slot és apassionant, i molts dels meus amics s’han convertit en autèntics especialistes en el tema. El que mai m’havia passat pel cap era pensar que algun dia aquests monoplaces de minimotor elèctric als quals fèiem tota mena de modificacions perquè correguessin més i no sortissin de la guia de la pista al circuit (n’hi havia amb tots els noms dels traçats més famosos del món... fins i tot amb cruïlles), acabarien sent reals. A escala 1/1. 

Notícies relacionades

El 2014 va arrencar el primer campionat del món organitzat per la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) de monoplaces elèctrics. I aquest any acaba de començar una nova temporada. Alejandro Agag, el gendre de l’expresident del Govern espanyol José María Aznar, és el seu alma mater. Amic d’Ecclestone i de Briatore, Agag ha encès l’interruptor d’un campionat diferent. 

A mi em segueix agradant més la gasolina, el so dels cotxes a la pista, l’ambient. Però no puc negar que això dels cotxes elèctrics, dels Scalextric a mida real, té el seu encant. Sí, ja sé que alguns deuen pensar que això que hagis de canviar de cotxe a mitja carrera perquè se t’acaba la bateria és un rotllo. Però tot arribarà. Segur. Crec que aquesta fórmula amb endoll té recorregut. També ho deuen pensar les marques d’automòbils que estan entrant a la graella. Audi, Jaguar i DS hi són aquest any. Patrocinadors com Hugo Boss, Visa i Tag Heuer s’hi han apuntat. També hi ha grans pilots. Aquesta fórmula elèctrica té molt bona pinta. Els repto a veure una carrera. Segur que els agradarà, com a mi.