Editorial

'Wonder', un exemple contra l'estigmatització

Una societat sana accepta la desuniformitat per no ferir els sentiments dels que tenen patologies com les fissures facials greus

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38142154 barcelona  22 de abril de 2017   ni os afectados por el s nd171206190406

zentauroepp38142154 barcelona 22 de abril de 2017 ni os afectados por el s nd171206190406 / RICARD FADRIQUE

El cine genera moltes vegades emocions de cartró-pedra, però altres serveix per vehicular empatia i solidaritat. És el cas del film Wonder, estrenat recentment a Espanya i que es basa en el llibre del mateix nom de l’autora nord-americana Raquel Jaramillo Palacio, èxit de  vendes a tot el món. A partir d’una experiència personal que la va impressionar, Palacio reivindica l’acceptació social dels nens amb malformacions facials severes, i ara la versió cinematogràfica, amb Julia Roberts i Owen Wilson com a parella estel·lar, contribueix a aquest noble propòsit. L’enderrocament d’estigmes i discriminacions és un objectiu que ha de ser compartit per totes les persones amb sentit comú i sensibilitat, i la normalització social dels que pateixen greus distorsions físiques de la cara entra plenament en aquesta finalitat: el patiment dels nens que pateixen aquestes alteracions no pot ser augmentat per mostres de desgrat, ni molt menys de rebuig. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Una societat sana, madura i educada es caracteritza per acceptar la desuniformitat i per no ferir els sentiments dels que tenen patologies com les fissures facials greus. I a la dada positiva de l’èxit de Wonder s’hi ha d’afegir que la seva estela ha generat un un projecte educatiu pioner pioner en què participen estudiants de primària de Vigo i Madrid i universitaris de la Universitat de Barcelona. L’objectiu és, com assenyala un dels responsables del pla, establir que «cap diferència és bona ni dolenta». Irreprotxable.