ANÀLISI

Cristiano-Messi: ¿Qui dona més?

El duel de les dues estrelles del futbol es condensa en la frase "Sense el rival no ets tu"

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38163619 messi ronaldo171207201909

zentauroepp38163619 messi ronaldo171207201909 / Quique Garcia

“Sense el teu rival no ets tu”, diu la campanya commemorativa del programa Informe Robinson, que ha complert fa uns dies deu anys en antena. Quina gran frase per il·lustrar el que representen Messi i Cristiano. I que afortunats som els que hem disfrutat d’aquesta dècada meravellosa de rivalitat entre dos monstres de la pilota.

Vaig coincidir en una ocasió a la llotja del Camp Nou amb un altre monstre, aquest de la NBA. Es jugava un dels mil clàssics que ha enfrontat Leo i Cristiano a la gespa. I des de dalt ho va disfrutar Magic Johnson. Parlant de la seva rivalitat amb Larry Bird li vaig preguntar per les seves preferències en futbol. Va respondre amb un somriure: «tots dos són grandíssims jugadors, però si he de triar, crec que és millor qui fa millors els altres, i aquest és Messi».

Notícies relacionades

A Cristiano li va costar tres anys aconseguir la seva primera Pilota d’Or amb el Madrid, la segona del seu compte particular. Van passar cinc temporades entre el seu primer trofeu i el segon. Van ser els anys del millor Barça de la història, el que ho va guanyar tot amb Pep Guardiola. Messi va acaparar llavors quatre dels seus cinc premis i va semblar obrir una bretxa definitiva respecte a Ronaldo. Aquesta és la grandesa de Cristiano, que ha sabut transformar aquella distància en repte personal i amb un afany de superació extraordinari ha aconseguit atrapar Leo i el  que sens dubte és molt més important, ha portat el Reial Madrid a guanyar tres de les quatre últimes edicions de la Champions. 

L’altaveu de Cristiano sempre ha sigut molt potent. En ocasions ensordidor. Una marca que ell mateix s’ha esforçat a treballar, d’una forma tan obsessiva que a vegades arriba a distreure de la seva activitat principal, la de futbolista. I com a futbolista és un fora de sèrie. Se n’ha de ser per arribar a empatar a Pilotes d’Or amb el millor del món, Messi. I haver entès que això va de ser bo i de fer millors els que juguen amb tu. Hi haurà pròrroga amb el 5-5… cap dels dos es rendirà.