Al contraatac

Això és el que hi ha

¿S'ha de consultar amb els partits investigats quan és un bon moment per parlar de la seva corrupció?

2
Es llegeix en minuts

«Llepaculs». Això em deien aquest dimarts per Twitter, hores abans de l'emissió a La Sexta del 'Malas compañías' sobre Catalunya. La veritat és que tant me fa. No obstant, no penso escatimar esforços a defensar el projecte d'un gran equip. L'autor del «llepaculs» i similars no faran cap reflexió, però em ve de gust explicar algunes coses. Aquest programa, sobre personatges secundaris de la corrupció, es va iniciar el mes d'abril passat amb l'estrena de dos capítols centrats en el País Valencià.

En aquells moments, hi va haver qui va preguntar amb bon criteri, segons la meva opinió, per què començàvem gravant allà. La resposta era senzilla: per algun lloc s'havia de començar, allà la corrupció del PP estava molt estesa i tenia un component ostentós i especialment estrafolari. Una vegada emès a l'abril, i veient que l'acollida de l'audiència era bona, la cadena es va plantejar la producció d'alguns capítols més. No sé si era l'abril o ja entrat el maig, però llavors es va decidir treballar en el programa de Catalunya. Com tothom comprendrà, no teníem ni punyetera idea del que s'acostava.

Vam començar a buscar entrevistats al juny i vam acabar de gravar a finals de setembre. Qualsevol que tingui una mica d'interès en la televisió sap que un projecte d'aquesta mena comporta molta feina, per exemple, de postproducció. Just quan vam acabar, a mitjans de novembre, vam entregar el programa a la cadena i es va decidir immediatament la data d'emissió. Es dona la circumstància que d'aquí tres setmanes se celebren eleccions a Catalunya en un context certament extraordinari. I la coincidència d'aquests dos elements ha despertat algunes suspicàcies.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

I jo em pregunto: ¿hem de desar al calaix un programa sobre corrupció quan encara ni ha començat oficialment la campanya? ¿Per beneficiar a qui? ¿Com és possible que algú hi vegi interessos espuris quan a 'Malas compañías' no es pronuncia la paraula «independència»? ¿S'ha de consultar amb els partits investigats quan és bon moment per parlar de la seva corrupció? ¿Fem un referèndum? ¿Per què he de tenir jo consideració amb els polítics que roben? ¿Que potser en tenen ells abans de ficar la mà? La meva opinió és que es fotin. Els que roben que es fotin.

Partits i diners

Notícies relacionades

Escric això en el viatge de tornada d'una altra gravació, la del següent 'Malas compañías'. També estarà vinculat amb l'actualitat, tampoc li vindrà bé al partit afectat en aquesta ocasió i també serem per a alguns, especialment quan s'emeti, uns «llepaculs». A aquests els pregunto: ¿com definiríeu qui posa els interessos d'un partit corrupte al davant dels seus propis diners?