Editorial

Catalunya necessita estabilitat

En el procés de recuperació de la normalitat que tant anhelen les empreses és clau la cita electoral del 21-D

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41053729 primeraplana josep lluis bonet bertran171123092222

zentauroepp41053729 primeraplana josep lluis bonet bertran171123092222

Va ser molt contundent ahir en el fòrum de Primera Plan@ –que organitzen EL PERIÓDICO i Banc Sabadell– Josep Lluís Bonet en la seva crítica al procés independentista. El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, de la Fira de Barcelona i del grup Freixenet va afirmar que aquesta última empresa no ha traslladat la seva seu social fora de Catalunya –a diferència d’altres 2.500– perquè el Govern central va decidir aplicar l’article 155 de la Constitució. Bonet va carregar contra la situació d’inestabilitat que la crisi política catalana ha creat i que afecta tan negativament l’economia.  

De totes les falsedats, eufemismes i mitges veritats que l’independentisme va utilitzar per defensar la via unilateral, la que aquesta havia de ser un procés low cost, sense costos en l’economia, és de les més greus. El dany que ha patit la societat catalana per la incertesa generada des de les institucions de la Generalitat encara s’ha d’avaluar. Tant de bo sigui cert el que el mateix Bonet va dir en la seva conferència: «No s’ha destruït totalment res, però sí que s’ha fet mal; i estem en possibilitats de recuperar». 

En el procés de recuperació de l’estabilitat que tant anhelen les empreses és clau la cita electoral del 21-D i que, sigui quin sigui el resultat de les urnes, la classe política  catalana recuperi la responsabilitat que molts van perdre en aquesta passada legislatura. Que ERC i el PDECat aposten per renunciar a la via unilateral és sens dubte un pas en el bon camí. Catalunya s’hi juga molt.