Dues mirades

Bona gent

Els artífexs del procés han jugat amb les emocions d'una forma imperdonable i han provocat el patiment de molts

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40810495 barcelona 04 11 2017  pol tica   barcelona   consell naciona171104125616

zentauroepp40810495 barcelona 04 11 2017 pol tica barcelona consell naciona171104125616 / ELISENDA PONS

El 6 i el 7 de setembre, el Govern de Catalunya va aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat i va trencar amb l’Estat de dret. Després, va venir tota la resta. Un cúmul de despropòsits, la brutalitat policial, la declaració d’una república que mai va ser, la piconadora judicial i la fuga de Puigdemont.

Notícies relacionades

L’enquesta GESOP d’EL PERIÓDICO revela dades interessants. El 60% dels catalans reconeixen que el procés ha perjudicat Catalunya. El 50% creu que els seus líders han sigut deshonestos. Malgrat això, una majoria considera que la resposta de l’Estat ha sigut desproporcionada. És evident en el cas dels presos, no tant amb el 155. ¿Què havia d’haver fet el Govern central davant la DUI?

Els independentistes admeten alguns errors, però no hi ha consciència de la gravetat del que va passar al setembre. ¿Per què? Instal·lats en el món paral·lel del procés, es perdona la transgressió de totes les lleis. Que res ens prengui la il·lusió. S’ha perdut el rubor de mentir. Marta Rovira acusa el Govern del PP d’amenaçar amb violència extrema i els tres negociadors, Urkullu, Ribó i l’arquebisbe Omella, ho neguen. Però aquí no passa res. Totes les mentides són benvingudes si ajuden a la causa. Som bona gent, s’autoqualifiquen els artífexs de la transgressió. Però les seves decisions han sigut nefastes, han jugat amb les emocions d’una forma imperdonable i han provocat el patiment de molts. Sort que no són mala gent.