Campanya de Sanitat

Es diu violació

Si hi ha una violació és perquè hi ha un violador, no perquè la víctima hagi begut o deixat de beure

2
Es llegeix en minuts
genre

genre

Sanitat ha retirat un cartell de la campanya Menors sense Alcohol amb un text que deia: «El 62% dels menors d’edat ha consumit alcohol l’últim mes. Després del seu consum es constata un nombre més elevatg de relacions sense protecció o no consentides. Però tranquil·la, segur que la teva filla no beu».

¿Per què en diuen relacions sexuals no consentides quan volen dir violació? Després ens crida l’atenció això  de «tranquil·la». La que s’ha de preocupar és la mare. El pare, pel que es veu, no hi pinta res en el problema. Per no dir que s’estan associant les violacions al consum d’alcohol per part de la víctima. Però si hi ha una violació és perquè hi ha un violador, no perquè la víctima hagi begut o deixat de beure.

El més comú és que l’agressió sexual es produeixi per part d’un conegut. Pot ser que passin uns dies fins que la víctima vagi a un hospital, i n’hi ha moltes que fins i tot callen i no ho expliquin a ningú. Perquè et sens culpable. Davant una situació de perill, el cervell intel·ligent s’acostuma a dormir i actua el cervell animal. És habitual paralitzar-se. Quan passa el perill i torna el cervell racional, la persona ho analitza i se sent culpable: ¿com és que em vaig quedar quieta?, ¿per què no vaig fer res?

Notícies relacionades

Després arriben els judicis i posicionaments. Sol passar com als pobles, on al final tot se sap: uns estan de part dels uns i altres, dels altres. Si hi ha un procés judicial, a la víctima se li qüestionarà si el que diu és veritat. Fins i tot amb hematomes a les zones genitals i esquinços annals (el cas de Màlaga). L’agressor diu que les relacions han sigut consentides, però una mica bèsties, i se li segueix dient a la víctima: ¿per què vas accedir a anar-te’n amb ell?, ¿per què no vas fer res?, ¿per què no vas anar abans a l’hospital?, ¿realment vas dir que no?, ¿però era un no clar?

Aquest cartell és un exponent claríssim del que pensa un violador: ell no va violar, simplement no va demanar consentiment. Ella s’ho buscava, perquè si es posa així de cega ja anava demanant guerra. I la mare hi deu tenir alguna cosa a veure, que l’ha deixat sortir i no la tenia tancada a casa. Aquest cartell és un exponent claríssim del que és la cultura de la violació.