IDEES

Arbitratge en el cine

Potser els cines haurien de tenir en compte el que diu el públic que han perdut en aquests anys

1
Es llegeix en minuts
Cues a les portes dels cines Aribau de Barcelona a la Festa del Cine del mes d’octubre passat.

Cues a les portes dels cines Aribau de Barcelona a la Festa del Cine del mes d’octubre passat. / ÁLVARO MONGE

Article 563. Diuen que d’aquí a un any la Lliga tindrà arbitratge assistit per vídeo. Com cada canvi en el món del futbol, hi haurà detractors de la mesura. Però suposo que com en cada modificació que hi ha hagut en les regles d’aquest esport.

Un amic em va explicar que al principi no hi havia àrbitres, no van arribar fins molts anys més tard, perquè se suposava que l’honor dels jugadors era suficient per decidir qualsevol incident al camp. Aquest mateix amic em va explicar que Marco van Basten vol imposar regles noves: eliminar el fora de joc, els penals, les targetes grogues…

Però potser el més interessant va ser el que va replicar un tercer amic que escoltava tot això… Gairebé us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer llocOperación Triunfo 2017 (TVE-1). El que més m’entusiasma d’aquesta edició és que desperta la teva nostàlgia personal i et transporta a una altra època amb un sol acord.

Segon llocGrandes éxitos y pequeños desastres, de Dani Martín.Grandes éxitos y pequeños desastres, Estupenda recopilació que et permet gaudir dels seus èxits i  desastres dels últims 18 anys.

Primera posició. Before I fall, pel·lícula dirigida per Ry Russo-Young i escrita per María Maggenti Lauren Oliver. Em va encantar com tot pren sentit dins de la teva ment segons va transcorrent el metratge. El que sents per la protagonista es modifica i desitges tu també canviar l’argument segons els teus desitjos.

I el tercer amic va replicar que ell el que canviaria no són les regles del futbol, sinó les dels cines. Ja fa sis anys que no en trepitja un. Va sentenciar: «El dia que la pel·lícula comenci a l’hora, que no posin l’aire condicionat al màxim, que no deixin que la gent parli alt i que no encenguin la llum en els crèdits, aquell dia em recuperaran. No cal millores en l’arbitratge del futbol, sinó en el cine».

Notícies relacionades

El vaig mirar i vaig somriure. Sé que desitja tornar al cine, potser els cines haurien de tenir en compte el que diu el públic que han perdut.

¡Bon diumenge!