Al contraatac

Arrimadas i la puresa catalana

És molt important la distinció entre recomanar que algú retorni al seu país d'origen, i fer-lo fora. Són dues coses diferents

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp40351742 gra092 barcelona 30 09 2017   la l der de ciudadanos en cata170930132847

zentauroepp40351742 gra092 barcelona 30 09 2017 la l der de ciudadanos en cata170930132847 / MARTA PEREZ

Núria de Gispert, expresidenta del Parlament de Catalunya, aconsella a Inés Arrimadas que se’n torni a Cadis. Es veu que, com que Arrimadas va arribar a Catalunya el 2008, no és temps suficient per poder dir que «Catalunya no es pot permetre quatre anys més de procés». «¿Doncs per què no tornes a Cadis?», li ha contestat De Gispert. Potser hauria de tenir en compte el tribunal, abans de l’expulsió de la senyora Arrimadas, que està casada amb un català pur. Recordem el cas del geopolític nazi Albrecht Haushofer, casat amb una mischlinge (jueva creuada). Fins i tot Goebbels va tenir una nòvia jueva en la seva joventut. 

No és fàcil definir exactament les coses. Si apliquem aquí l’ímprobe treball classificatori alemany, diríem que:

•Mal català serà el que tingui almenys tres avis no catalans, fos quina fos  la religió que professessin.

•Seria així també mal català el que tingués dos o un sol avi mig xarnego.

•Els catalans amb dos avis xarnegos de primer grau poden ser reclassificats en funció del seu comportament i convertir-se en catalans de pagament, i no seran expulsats.

És molt important la distinció entre recomanar que algú retorni al seu país d’origen i fer-lo fora. Són dues coses diferents. Fer fora implica que els Mossos han de detenir i acompanyar a la frontera. No és aquest el cas. Quan un català pur recomana, l’assumpte va a càrrec de la direcció general de les xarxes socials i audiovisual del país, que inicien una altra fase de reeducació.

SENTÈNCIA: Pel que s’ha dit, el tribunal patriota no creu que Inés Arrimadas hagi de fer encara les maletes, advertint-li –això sí– que tingui posicions menys radicals.

Per un altre costat, s’ha de fer constar en l’expedient que la senyora Núria de Gispert ha manifestat: «Lamento el que he dit a la Sra. Arrimadas». 

…….

En un altre ordre de coses, es desconeix qui és el guanyador del gran premi de la Poliloto que va encertar més frases després de la DUI. En la butlleta guanyadora va marcar les següents caselles:

•Potser no teníem majoria.

•No esperàvem una reacció tan dura per part del Govern.

•Pot ser que no estiguéssim preparats.

•Hem portat malament els temps.

•Europa no ens ha reconegut.

•Euskadi i Andorra, tampoc.

Com es veu, la butlleta té un encert del 100% i el guanyador segueix amagant-se. S’ha desmentit, això sí, que la butlleta sigui del senyor Rufián.

Notícies relacionades

…….

Finalment, s’ha de dir que els directius de Joc de trons estan interessats a dedicar un capítol de la sèrie a Duran Lleida i al PSC. La frase de Duran «votaré el PSC», amb quatre dracs de Sant Jordi, pot tenir una gran força tel·lúrica, segons manifesten els guionistes.