Dietes i salut

¿I vostè com caga?

He après a observar els excrements perquè ens diuen molt de com estem

1
Es llegeix en minuts
bacteria2

bacteria2 / AP

Fa un parell d’anys, crec que va ser al programa Retrats que conduïa Jaume Barberà a TV-3, em va sorprendre la primera pregunta, que no va ser feta per Barberà sinó pel convidat, que va dir: «Jaume, tu, ¿com cagues?». Aquesta pregunta, a priori indiscreta, va ser feta per Xevi Verdaguer, un especialista en Psiconeuroimmunologia, que hi havia anat a parlar sobre un assumpte tan important com la microbiota, aquell univers compost per més de 10 bilions de bacteris que posseïm en el nostre intestí, fent-lo més funcional i resistent, i que evita el pòsit de bacteris patògens, toxines i contaminants. Sense microbiota no seríem ningú, o pitjor, no seríem.

A Xevi Verdaguer el conec des de fa anys. És d’aquelles persones nascudes per ajudar. Apassionat per la seva feina i dedicat als seus pacients sense hores i sense límits. És un convençut defensor de la medicina integrativa i també un professional ple d’inquietuds que gràcies a aquestes i a la seva incansable recerca continua adquirint coneixements sobre la qüestió.

 

Ara ha escrit un llibre que ja ha arribat a la segona edició. Es titula Transforma la teva salut, editat per Rosa dels Vents, en el qual ens explica que la clau de la nostra salut està entre els bacteris i les hormones. Amb aquest llibre s’aprèn a escoltar el propi cos, a entendre’l millor. Gràcies a ell he après a menjar sa; he sabut que a més de la medicina tradicional existeix la medicina integrativa, que és igualment eficaç en segons quines patologies.

Observar els excrements

Notícies relacionades

He après a observar els excrements perquè ens diuen molt de com estem. Sempre hem sentit a dir que hem de saber què mengem; ara també sabrem per què ho hem de menjar. No hem d’oblidar que les societats que més han progressat són aquelles que més es cuiden. 

Amb aquest llibre es coneix, no únicament com es poden curar determinades patologies, sinó també com podem descobrir-ne l’origen i la curació. No acotumo a recomanar gaires llibres perquè, igual que les corbates, són una cosa molt personal, però amb aquest estic segur d’encertar-la. Salut per a tots i bona lectura.