Dues mirades

Mentrestant...

Hi ha signes per presumir amb fonament que Rajoy es va beneficiar del finançament irregular del seu partit

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40859809 madrid 08 11 2017 politica   sesion de control al gobierno  171108100153

zentauroepp40859809 madrid 08 11 2017 politica sesion de control al gobierno 171108100153 / DAVID CASTRO

Mentrestant, Rajoy va cobrar, «indiciàriament», de la caixa B del PP. És a dir, hi ha signes que permeten de presumir amb  fonament que es va beneficiar de la corrupció imperant en la trama de finançament irregular del seu partit. Una trama que, segons ha dit l’inspector Manuel Morocho, «va parasitar» l’Administració, és a dir, la va convertir en un ens que donava vida a la criminalitat, a costa del normal funcionament de la cosa pública. «Corrupció en estat pur», ha dit Moro-

cho,  i també ha parlat d’«organit- zació delictiva», una deducció de les investigacions de la Unitat de Delinqüència Econòmica a l’entorn de la trama Gürtel que faria envermellir qualsevol governant que hi estigués implicat. I que el faria dimitir, encara que només siguin indicis. 

Notícies relacionades

Mentrestant, Rajoy llegeix l’editorial del The Times, on se’l compara amb algú com Putin i on es parla de presoners polítics i de la necessitat d’aturar la repressió per tal que les eleccions del 21-D tinguin sentit. El diari anglès, que també carrega contra la línia independentista, advoca per algú que «canti les virtuts de la identitat espanyola» en lloc de «colpejar amb el tambor de l’ordre constitucional». 

Mentrestant, Rajoy, obsedit a no afrontar amb política el que és política, deixa que els indicis llisquin com si fossin gotes de pluja en un paravents. Fins que arribi la tempesta i no tingui anorac que el protegeixi del ruixat. Indiciàriament, això sí.