Busquin a Google i veuran

2
Es llegeix en minuts
jcarmengol40788193 file photo  soccer football   champions league   tottenham h171102211257

jcarmengol40788193 file photo soccer football champions league tottenham h171102211257 / John Sibley

Busquem respostes en els futbolistes quan acaben de perdre un partit. «Obres Google, hi poses Cristiano Ronaldo i gols, i allà hi és tot», responia a Wembley després de caure derrotat el Reial Madrid per 3-1. Més enllà de les dosis d’ego a què ens té acostumats el portuguès, efectivament, Google ens diu que Ronaldo només ha fet un gol en aquesta Lliga (tot i que ha jugat 6 partits) i 6 a la Champions. Trobin les diferències entre la situació del Madrid en una i una altra competició…

Seguint amb preguntes i respostes, va dir Ramos que el Madrid sempre torna i que el resultat li semblava enganyós. El que no enganyen són, una altra vegada, les dades: a aquestes altures l’equip de Zidane l’any passat havia marcat 20 gols més dels que suma aquest any. Una xifra prou rellevant per fer que n’hi hagi que enyorin el davanter que l’any passat va arreglar més d’un resultat i va maquillar molts minuts de poc joc, avui davanter titular del ChelseaÁlvaro Morata. A ell o a algun que faci gols.

No fa ni una setmana Kroos Modric lluïen somriure a la foto del millor equip FIFA FIFPro 2017 a Ginebra, al costat de RamosMarcelo Cristiano. Ara mateix tots dos són una ombra del que van ser. El centre del camp que manava a Europa ni corre ni mana ni recupera. Més aviat naufraga. És superat a Wembley i a Montilivi, a la Champions i a la Lliga, i no hi és Kovacic per refrescar una sala de màquines que fa pudor de cremat.

El Madrid camina des de fa setmanes. Els blancs van córrer 12 quilòmetres menys que el Tottenham. No ho van fer amb pilota. Tampoc sense pilota. Fins al minut 44 de partit el Reial Madrid no havia fet cap falta. Va acabar els 90 minuts fent-ne 6.

Zidane i la solució

En aquest escenari dirigim la mirada a l’elegit com a millor entrenador la setmana passada, també en aquella gala de la FIFA. Té altres virtuts, però a Zidane no se li recorda un moviment tàctic que hagi arreglat alguna cosa aquesta temporada. Tampoc en altres, però donant entrada a Morata va resoldre molts minuts de mal joc. Igual que els gols de Cristiano o les rematades impossibles de Sergio Ramos en els últims sospirs de molts partits. A Londres no va fer cap canvi fins al minut 73, quan ja perdia 3-0 , però diu que sap quina és la solució.

El Reial Madrid va arrencar la temporada arrasant el Barcelona i el United. Fins i tot Piqué va reconèixer que venia un cicle molt blanc. El Madrid va començar la Lliga centrant el discurs institucional en els arbitratges al mateix temps que es deixava quatre punts a casa (València Llevant). Va continuar anunciant renovacions en bloc que auguraven un llarg regnat 'merengue'. Les lesions de Bale van portar el 4-4-2 amb Isco, per fi, de titular. Però res d’això ha arreglat la sequera de Benzema i Cristiano a la Lliga.

Notícies relacionades

Cristiano diu que PepeMorata James els feien més forts. Què curiós, cap era titular. ¿Què se n’ha fet de l’Asensio que va meravellar a la Supercopa?

Em poso a buscar a Google «El Madrid sempre torna». Em surten Ramos, Cristiano i Isco fent servir aquesta frase els últims quatre dies. El discurs el controlen, la pilota ja no tant.