'Españoles por el mundo': Brussel·les

1
Es llegeix en minuts

Ha dit Buenafuente a 'Late motiv' (#0): «Es descarta que Puigdemont hagi anat a Brussel·les a gravar un episodi d'Españoles por el mundo», o sigui, que no és un viatge de feina, potser és un 'tour' turístic només. I per ambientar la seva estada a la capital belga ens ha tret la famosa figureta del 'Manneken Pis' transformada en 'Manneken Puig', advertint: «S'està pixant una miqueta en el ministre de l'Interior». ¡Ahh! Si 'Late motiv' en lloc de ser un l'ate show' fos un programa porno, estaríem parlant de pluja daurada sobre el ministre, segurament. Gairebé a la mateixa hora, una mica abans, a 'El intermedio' (La Sexta), Wyoming llançava sobre Puigdemont aquesta advertència: «Mentre ha deixat els catalans dubtant de si han de tornar al carrer per defensar la república, ell dubtava entre triar seient de passadís o de finestreta a l'avió que el portava a Brussel·les».

Notícies relacionades

En el programa 'Està passant' (TV-3) les poques brometes que es van permetre sobre la notícia del dia van ser: «Potser Puigdemont frenarà la república només per veure si el Girona guanya la Lliga espanyola de futbol». I donat que a TV-3 augmenta la inquietud sobre si Puigdemont és president, expresident o simple exiliat a Brussel·les, van decidir anomenar-lo «Honorable Mickey Mouse». De les tres pinzellades d'humor d'aquests tres notables programes sarcàstics de la tele, la més càustica ha sigut la de Wyoming. L'advertència, la comparativa, ressaltant que mentre un fuig en avió enrere deixa, encallats, els seus milers de devots feligresos, és una mossegada tan profunda com evident. El gag de Buenafuente, sense restar-li mèrit,és més digerible, més pintoresc i espumós. El d''Està passant' és el més 'light' de tots tres. No és corrosiu sobre l'il·lustre viatger. No és cap sorpresa tractant-se de TV-3. No està pensat aquest programa per mossegar la nostrada parròquia dirigent. Va ser posat en marxa ràpidament com a programa trinxera, i dedica les seves perdigonades bàsicament cap als 'altres límits'. O sigui, una variant -ara com a artefacte instrumental- d'aquell llunyà 'Malalts de tele'.

A TVE, IMPERTÈRRITS

A TVE, IMPERTÈRRITSMentre totes les cadenes emetien en directe la declaració de Brussel·les, TVE-1 ens parlava de la festa de Halloween (Amigas y conocidas) i a La 2 oferien 'Oro maldito', 'spaghetti' 'western' de 1967. ¡Ah! Impassibles. Lluny de l'actualitat. Com sempre.