Ensenyament i política

Contra la dinamita

Prou en tenen els mestres a lluitar contra les desigualtats i injustícies socials per suportar ara el cinisme i la demagògia d'alguns polítics

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp23996519 barcelona  23 10 2013 sociedad preparacion de la huelga de m171002202021

zentauroepp23996519 barcelona 23 10 2013 sociedad preparacion de la huelga de m171002202021

O actuen de mala fe o no han trepitjat mai una escola a Catalunya. O totes dues coses. Això va dir Joan Mena, diputat d’En Comú Podem, en el seu torn d’intervenció arran de la desbocada intenció de Ciutadans d’aprovar una moció contra l’adoctrinament. A les escoles d’aquest país s’ensenya el castellà i no es fomenta l’odi contra Espanya, i ho dic amb tanta certesa i amb tanta seguretat perquè he estat més de vint anys exercint de pare en escoles i instituts, i mai no he vist ni una espurna d’això que Toni Cantó proclama. Mala fe o desconeixement. O totes dues coses. I també dic amb certesa i amb seguretat que, com afirma el diputat Mena, Ciutadans va néixer amb l’únic objectiu d’atiar la confrontació. En el moment en què van obtenir el seu èxit electoral, aquella nit, un dels fundadors em va confessar: «He vingut a veure com creix el monstre que vam crear». Així de clar. Van idear un artefacte per a la divisió, per dinamitar el «tresor social», com diu Mena, per carregar-se els valors que l’escola catalana ha inculcat en els nens i nenes que hi han estudiat i que hi estudien. Tolerància, pau, civisme, respecte.

Conec molts mestres i professors. I professores. Prou feina tenen a lluitar contra les desigualtats, contra les injustícies socials flagrants, contra el desànim i contra els elements. Són el pilar d’aquesta societat. Ara lluiten també contra la demagògia, contra el cinisme, contra la dinamita.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web