Dues mirades

¿Descontaminar?

Albiol ha dit que l'article 155 ha de servir per «descontaminar» la Generalitat. És una expressió fatal, que sona a camps de reeducació

1
Es llegeix en minuts

Davant la imminència del 155, aquest forat negre que no sabem quina fondària té i quina mena d’energia acumula, n’hi ha que juguen a fer de físics per establir abans d’hora les característiques d’una concentració de matèria tan densa i amb tanta força de gravetat que anul·la qualsevol possibilitat d’escapatòria. 

    

Albiol és el 'físic' més atrevit de tots, per bé que n’hi ha que també han fet la seva particular previsió catastròfica i catastrofista. Albiol ha advertit que no es tracta només de convocar unes eleccions sinó d’evitar que, en aquestes hipotètiques eleccions controlades, hi pugui haver programes electorals que defensin la independència, és a dir, que vagin en contra de l’ordre constitucional. ¡Però si és la base de la democràcia, senyor Albiol! Garantir el dret que es presentin idees polítiques contràries a l’ordre establert és l’essència mateixa del sistema. Prohibir aquest dret és pervertir la mateixa Constitució que tant defensa. A més, ha dit que el 155 ha de servir per «descontaminar» la Generalitat. És una expressió fatal, que sona a camps de reeducació. ¡Buf! Sort que no ha dit «desinfectar». 

Notícies relacionades

    

S’imposa el discurs del forat negre. Haurem de retornar als físics de debò, com Stephen Hawking. Fa un parell d’anys, va canviar la seva perspectiva. Va dir: «No són les presons eternes que sempre s’ha dit que eren. Si tens la sensació que estàs en un forat negre, no et rendeixis. Hi ha una sortida».