André Gomes i el circ romà

1
Es llegeix en minuts
aguasch40539188 soccer football   la liga santander   atletico madrid vs bar171015202805

aguasch40539188 soccer football la liga santander atletico madrid vs bar171015202805 / JAVIER BARBANCHO

El circ romà blaugrana vociferava al televisor apuntant amb el polze cap avall. S’acostaven canvis. El circ reclamava que s’alcés el dorsal 21. Una altra actuació decebedora d’André Gomes enmig d’un resultat momentàniament advers. No s’havia de pensar gran cosa. Però l’inspirat Ernesto Valverde tenia uns altres plans al cap. Se’n van anar del camp Iniesta Semedo.

El lànguid portuguès va canviar d’ubicació i, sorprenentment, es va mantenir els 90 minuts al camp. En els últims sis partits havia sumat tot just 26 minuts. «S’ha d’entrenar molt bé durant la setmana», va dir de manera sorneguera Michael Robinson durant la transmissió del partit.

Gomes comptava amb la fe cega de Luis Enrique i Valverde no l’ha abandonat al calaix dels arraconats, del tipus Paco Alcácer o Arda Turan. Excepte en algun partit concret, no ha justificat mai la generosa demostració de confiança dels seus entrenadors. Fa la sensació que juga més pel que promet que pel que en realitat produeix.

Certament té aire de futbolista d’alt rang. Reuneix tècnica, elegància, físic... Un magnífic catàleg. Però exaspera el circ romà. Des del club s’apel·la a la seva aportació a la selecció portuguesa, a la seva jove edat (24 anys) i a la idea esperançada que un dia o altre ha d’explotar. I és així com va acumulant oportunitats. Com aquest dissabte al Wanda Metropolitano.

Notícies relacionades

I vist així, està bé que vagi jugant, que no se l’abandoni al racó dels amistosos i primeres rondes de la Copa, que s’aboni la seva moral. Només hi ha un problema: es diu Denis Suárez.

No se sap com s’entrena, però quan ha aparegut ha demostrat una capacitat d’intervenció més gran en el joc. I té un any menys. Que no es perdi.