LA DERIVA DEL PROCÉS

Puigdemont, univers delirant

La mediació internacional és l'últim engany dels dirigents separatistes per guanyar temps i donar una explicació no vergonyant als seus seguidors

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40498944 barcelona 10 10 2017  carles puigdemont president de la gene171011204105

zentauroepp40498944 barcelona 10 10 2017 carles puigdemont president de la gene171011204105 / JULIO CARBO

La sessió de dimarts al Parlament va reflectir l’univers delirant pel qual circula la política catalana en aquesta última etapa del procés. La majoria separatista no només va liquidar de cop la Constitució i l’Estatut el 6 i el 7 de setembre passats, sinó que ara se salta les seves pròpies lleis. Només d’aquesta forma Carme Forcadell va poder prendre nota d’uns resultats sobre l’1-O que l’autodissolta Sindicatura Electoral no havia proclamat. I només així Carles Puigdemont va poder al mateix temps validar-los, afirmar que ell personalment assumia un mandat perquè Catalunya es converteixi en un Estat independent, i tot seguit suspendre una declaració d’independència contra el que estipula la llei del referèndum i sense cap votació posterior dels seus diputats que ho recolzi. La política catalana ha entrat en un territori delirant en què la paraula del president, exercint de líder suprem, es converteix en la voluntat del Parlament. 

Són diverses les raons d’aquest comportament autòcrata del president per evitar caure en l’abisme. La incertesa econòmica generada per la fugida d’empreses és un revés a la viabilitat de la independència. En molt pocs dies s’han destruït molts dels mites supremacistes que han enverinat l’ànima dels catalans. L’èxit aclaparador de la manifestació constitucionalista de diumenge passat confirma, a més, que no hi haurà secessió sense abans un greu conflicte civil a Catalunya. I, finalment, la trucada dues hores abans a Puigdemont del president del Consell Europeu, Donald Tusk, per advertir-lo de la seva completa soledat si seguia endavant amb el seu propòsit. Tot i la mala imatge del Govern espanyol per l’1-O, el tancament de files amb Mariano Rajoy a la Unió Europea és absolut. La mediació internacional és l’últim engany dels dirigents separatistes i els seus altaveus mediàtics per guanyar temps i donar una explicació als seus seguidors que no sigui vergonyant. Arribats a aquest punt, només unes eleccions, convocades probablement per la via del 155, podran alliberar-nos de tantes mentides i de l’univers delirant de Puigdemont.