¿Tornem a la puta i la ramoneta?

1
Es llegeix en minuts

Després de la declaració del president, les càmeres de TV-3 es van aturar en la imatge de Carles Puigdemont i Artur Mas, junts, a dalt del Parlament. El presentador del 'Telenotícies' va subratllar aquesta estampa tan bonica advertint: «Veiem una clara sintonia en aquesta imatge, una imatge expressament estimada per part de Mas i Puigdemont». Hi estic d'acord. El president de la Generalitat i l'expresident es van mostrar junts amb una explícita, expressa, intenció d'exhibir davant les càmeres la seva compenetració. Del que no estic tan segur és del que va afegir el presentador de TV-3 quan va informar els espectadors: «Ens consta que el discurs de Puigdemont ha sigut notificat a Mas prèviament». Hi ha analistes que ja han advertit que això podria haver sigut, precisament i exactament, al revés.

Notícies relacionades

Les càmeres de La Sexta, quan el Parlament ja es buidava, ens van oferir Mas fent declaracions a una cadena de televisió. Els informava del que havia passat amb un argument interessantíssim. Els deia, resumint: són més els que ens demanen negociar que els decebuts. La cadena de televisió era la BBC. O sigui, que tot i ser un polític inhabilitat i condemnat per desobediència i prevaricació, una cadena d'enorme prestigi com la BBC va entendre perfectament que Mas era la veu a la qual havien d'atendre i posar micròfons perquè expliqués l'ambigua situació que es va produir aquella nit.

En el 'Polònia' de dijous (TV-3) va tenir molt èxit el musical que va protagonitzar genialment Manel Lucas recreant Franco cantant: «No estaba muerto, estaba tomando cañas». ¡Ah! Veient les càrregues del dia 1 semblava en efecte que Franco no havia mort. Però hi havia un altre bon esquetx en aquest 'Polònia'. Amb la seva proverbial clarividència -cinc dies abans de la declaració-, els 'polacs' van escenificar un moment en què Anna Gabriel perseguia Puigdemont i l'apressava dient-li: «¿I la DUI, i la DUI, i la DUI?». I el president contestava, derrotat: «No tenim Hisenda, no tenim Exèrcit, no tenim res. ¡Ens fotran un 155 com una casa de pagès!» .¡Ah! En vista de l'equilibrisme i l'art de l'equívoc, no sabria dir-los si el sector negocis de l'antiga Convergència ha donat l'ordre de ressuscitar la tàctica de la puta i la ramoneta. Si és així, els programes d'humor ho deuen haver celebrat enormement.