ATRACCIÓ EMBLEMÀTICA

La vida d'una família tossuda

La Sagrada Família, que va ser vista en els seus inicis com un disbarat, és avui el monument més citat a internet

1
Es llegeix en minuts
abertran40212794 sagrada familia    foto danny caminal170921111131

abertran40212794 sagrada familia foto danny caminal170921111131

He llegit que està en marxa un procés per continuar, tan ràpidament com sigui possible, l’edificació del temple de la Sagrada Família. I he pensat en les famílies que no són sagrades. Les que constitueixen una xarxa social bàsica en la construcció de les nostres vides.

    

No és gens estrany sentir que algú diu d’una altra persona que és «com de la família». Ja ens entenem, però és prudent, a vegades, posar un límit a la familiaritat. Sobretot quan el contacte es produeix sense antecedents.

    

Observo, amb admiració, el progrés que ha aconseguit el tuteig. Que ningú es pensi que soc un d’aquells que afirmen: «qualsevol temps passat va ser millor». Crec que entre els meus defectes no seria just qualificar-me de carcamal, és a dir, de persona decrèpita i xacrosa. La meva vellesa és encara –provisionalment– discretament vàlida.

    

Recuperant el tema, és indiscutible que el tuteig ha adquirit una naturalitat absoluta en àmbits o en moments cada vegada més extensos. Jo mateix ja fa anys que soc tutejador, més enllà de les relacions familiars. Hi han influït les meves relacions amb periodistes. Ells em diuen: «M’agradaria entrevistar-te. ¿Dimarts et va bé?»

    

Hi ha oficis que tenen això: agermanen. Per dir-ho menys literàriament, hi ha consciència de formar part del mateix gremi. Un gremi sense unes jerarquies oficialment establertes. El cas de la Sagrada Família és un exemple notable de la capacitat d’evolució dels valors que tenim els humans. Va néixer com un gran projecte imaginatiu. I va ser considerat per moltes persones un disbarat. Alguns barcelonins van opinar que aquella raresa havia de ser destruïda.

    

Fa poc que he llegit que els gihadistes de Ripoll volien atemptar contra la Sagrada Família. Quan s’havia celebrat el rècord de 100.000 opinions, segons Tripadvisor, al davant de la Torre Eiffel i del Colosseu de Roma. És el monument més comentat a internet, explica Cristina Savall.

Notícies relacionades

    

Quantes iniciatives han sigut considerades una bogeria.