Noto inquietud a TV-3

1
Es llegeix en minuts

Audiències magnífiques. S'ha disparat la quota de pantalla com no ho havia fet mai. El seguiment ininterromput del conflicte, en pla cheerleders delprocés, els està proporcionant una atenció massiva. És com si cada dia estiguessin retransmetent un Barça-Reial Madrid. No obstant, i malgrat tanta alegria, en les últimes 48 hores adverteixo a TV-3 inquietud. Pressa. Potser fins i tot nerviosisme.

A 'ESTÀ PASSANT', una impaciència envaïa el seu conductor i director Toni Soler.  Davant d'una fotografia del president Puigdemont, va exclamar: «¿Encara no han acabat de comptar els vots? ¡Van lents! Vinga, '¡una mica de brillo!'. Si segueixen així, la independència es declararà en el regnat d'Elionor I». ¡Ah! Mantenien l'aire humorístic, perquè aquest programa fa el paper d'estar a la trinxera, però explicant acudits. Però vaig notar intranquil·litat. En aquest humorisme que potser la DUI no arribarà fins que regni Elionor, a mi em va semblar que la preocupació difuminava la rialla.

Notícies relacionades

A L''APM'el desassossec va ser més terrible. Van emetre aquell instant, tan dramàtic, de la pel·lícula Titanic, en què Kate Winslet i Leonardo DiCaprio intenten mantenir-se flotant, al mar, després de l'enfonsament del vaixell. I mentre tots dos tremolen, amb la pell ja de color blau, morts de fred, els guionistes de l'APM els van construir un diàleg meditable i enginyós. Leonardo, amb l'aigua fins als llavis, es queixava de la programació de TV-3. Es lamentava que tota la graella estigués dedicada al procés. O sigui que, a més de congelat, estava realment désolé. I Kate li deia: «Mira la part positiva. Quan arribem a casa podrem veure les declaracions d'Enric Millo. Me les he baixat en HD». ¡Ahh! Kate ho feia per animar-lo, sens dubte; però Leonardo s'horroritzava encara més. Home, el cop de l'APM, amb Kate assegurant que hi haurà declaració de Millo -no sabem si des del Palau de la Generalitat i tot- ha deixat Leonardo fet fosfatina. I a sobre, la metàfora del gloriós Titanic enfonsat abans d'arribar a Ítaca.

PERÒ EL PITJOR, en la meva opinió, va ser al TN vespre quan van connectar amb Xavi Coral des d'Estrasburg. Va acabar la seva crònica, rotund: «Al Parlament Europeu cap grup recolza que el Govern català faci una DUI». En aquell instant, és possible que l'Observatori Fabra registrés una tremolor a Sant Joan Despí.