pantallas

2
Es llegeix en minuts
thecrown

thecrown

Els britànics tenen molt clar que l’audiovisual és un mitjà excel·lent per explicar-li al món qui són, què fan i com pensen. En definitiva, això que en diuen fer marca de país. I la veritat, fan enveja, perquè no només han aconseguit que les seves figures històriques es converteixin en icones universals ('El Discurs del Rei', 'The Crown', 'The Queen' o la recent 'La reina Victoria y Abdul' en són exemples), sinó que han fet de la seva història una font inesgotable de bona ficció audiovisual que, sens dubte, contribueix a elevar-ne el coneixement per part dels seus ciutadans, al mateix temps que distribueixen pel planeta.

    Pel·lícules com 'Dunkerque' fan preguntar-se per què en altres llocs projectes així són possibles, mentre que en el nostre entorn consideraríem impossible o inapropiat ficcionar 'Trafalgar' o 'Lepanto', per posar només alguns exemples. No sabem si la culpa són les diferents sensibilitats polítiques que la nostra història desperta o si és al revés, i és per desconeixement del que van fer els nostres avantpassats que estem dividits. Sigui el que sigui, el cas és que els britànics segueixen produint per a tot el món impulsats per un idioma i vocació universal.

    La BBC, principal motor d’aquesta estratègia, prepara per als pròxims mesos diversos projectes dels quals ja comencen a saber-se dades. 'The Three' adaptarà una trilogia literària de Sarah Lotz de la mà de Peter Straughan ('Wolf Hall'). La trama explica com quatre avions s’estavellen el mateix dia en quatre països diferents. Tres nens sobreviuen i hi ha rumors que un quart també. La protagonista és l’especialista encarregada d’investigar els accidents sota tot tipus de teories conspiratòries. 'The Serpent' estarà basada en la història real de Charles Sobhraj, un assassí en sèrie perseguit per un diplomàtic holandès per llocs emblemàtics d’Àsia. Les dues sèries tindran vuit episodis.    

   'The Cry' serà de quatre. Ambientada a Escòcia i Austràlia, explica la tragèdia d’un jove matrimoni al qual segresten el seu nadó. 'The Victim' serà un altre thriller en què un humil treballador és acusat a internet de ser un assassí de nens que viu sota una nova identitat. Ell es declara innocent mentre el seu món al voltant s’ensorra i ha de provar la seva innocència. 'The Baking Murders' serà una minisèrie de tres episodis també basada en una història real sobre dels fets que van tenir lloc al voltant del serial killer Stephen Port, narrat des del punt de vista de les famílies de les seves víctimes.

Notícies relacionades

    El canal ITV, principal cadena privada, prepara per al 2020 una nova adaptació de la novel·la de Jane Austen 'Orgull i prejudici', que ja va portar a la tele el 1980 i 1995 la BBC. Channel 4 treballa ja en 'Jerusalem', un drama ambientat en la postguerra quan els laboristes van derrotar Churchill. El protagonista és un espia per als EUA en plena guerra freda.

    El mateix canal està adaptant la nord-americana Web Therapy, com ja es va fer al Canadà, Polònia i Espanya, sota el títol de 'Hang Ups'. I la plataforma Sky prepara 'Bulletproof', un policíac clàssic, i 'A Discovery of Witches', adaptació de la trilogia de Deborah Harkness sobre una descendent de les bruixes de Salem enamorada d’un vampir. 

Temes:

Sèries BBC