Dues mirades

Posi les urnes

President Rajoy, repari una mica el mal que ha infligit a la convivència

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp4039165 av02 arevalo  avila  10 02 06   el presidente nacional del p170921164249

zentauroepp4039165 av02 arevalo avila 10 02 06 el presidente nacional del p170921164249 / MARTA GOMEZ

President, posi les urnes. Però les de debò. No aquestes que juguen a fet a amagar. Tampoc serveixen aquelles caixes blaves que vostès van utilitzar per recollir firmes contra l’Estatut. Repari una mica el mal que ha infligit a la convivència. I comprometi’s davant d’una societat indignada i ferida a col·locar urnes amb cens, col·legis electorals i paperetes legals.

Notícies relacionades

Posi les urnes, president. Escolti més veus. No es conformi amb aquest sanedrí que només vetlla pel seu propi interès o la seva malvolença. Atreveixi’x a obrir el debat, a seure amb tots –tots– sense apriorismes i a pactar un referèndum a l’horitzó. Un referèndum que legitimi l’ànsia de tants catalans i que, de passada, doni a Espanya una oportunitat de repensar-se. Amb opcions argumentades i debatudes. Sense ajudes estrafolàries de premis Nobel que no ho són o pirates informàtics que es creuen déus. Tres opcions: Espanya autonòmica, Catalunya independent o un nou pacte, una Espanya federal que permeti trobar solucions a través de sobiranies compartides. Un model de futur, durador. Sense corrons, sense murs, sense arcàdies.

La pols de les seves caixes de cartró ens ha portat fins aquí. Abans que ens ofeguem entre tanta bandera i tanta fanfarroneria, abans que passi a la història de l’Espanya a garrotades, president Rajoy, posi les urnes. Per respecte, per dignitat, per visió d’Estat i per generositat. Fins i tot, si vostè vol, per Espanya.