ACTUALITAT BLAUGRANA

L'home i el nen

1
Es llegeix en minuts
jdomenech40139778 barcelona s paulinho celebrates after scoring against getafe170916204342

jdomenech40139778 barcelona s paulinho celebrates after scoring against getafe170916204342 / Francisco Seco

Diuen els que coneixen el vestidor del Barça que amb Paulinho el club blaugrana ha fitxat un home. Com Luis Suárez al seu dia. En un hàbitat propens a les vel·leïtats i els caràcters volubles, el migcampista brasiler és contemplat com algú sòlid i madur, amb personalitat, visiblement agraït de retornar al futbol occidental i a sobre per la sumptuosa porta blaugrana.

A finals de la temporada passada, a alguns jugadors de l’equip se’ls va notificar l’interès per Paulinho, que es fixessin en els partits internacionals que s’acostaven, a veure què tal. El feed back va ser notablement positiu. A Getafe, amb la seva irrupció des del darrere, va començar a retornar la fe contra corrent dipositada en ell. Són 29 anys i 40 milions d’euros, dades per als dubtes raonables. Però amb actuacions com la de dissabte és com es reivindica un futbolista amb perfil propi. Només té el present per fer-ho. 

Dembélé és l’aposta del futur. Encara és un nen, que es veu sotmès pel preu desorbitat a una pressió per a homes. Un jugador que s’ha presentat al vestidor amb una remarcable fam d’èxits, encara que intimidat inicialment més per les dimensions de l’entitat blaugrana i les gegantines figures ara al seu costat que pel xec firmat a compte del seu traspàs.

Notícies relacionades

Les estrelles de l’equip havien començat a apadrinar-lo i guiar-lo per la jungla blaugrana. La seva adaptació anava bé, sense presses, aprenent de les classes particulars i col·lectives amb un entrenador que té una mà exquisida per als joves. Aquesta llarga lesió és, doncs, summament desgraciada. 

Per a la junta, és clar, que veu postrada la seva megalòmana inversió; per a l’equip, que redueix les seves opcions de desequilibri ofensiu, però sobretot per al mateix jugador, que perd temps. Ara es veu sotmès a una dura prova, però també a una oportunitat per créixer i enfortir-se. Necessitarà tenir homes com Paulinho al seu costat.