IDEES

Dos musicals contra corrent

1
Es llegeix en minuts
ealos40089591 gra279  las palmas de gran canaria  canarias   13 09 2017   170915190623

ealos40089591 gra279 las palmas de gran canaria canarias 13 09 2017 170915190623 / Angel Medina G

N’hi ha que afirmen que la vida és un cabaret («life is a cabaret») amb la mateixa intenció amb què parlen dels bombons de Forrest Gump: no saps mai què et trobaràs i el més increïble pot passar al girar la cantonada. N’hi ha que, ampliant l’espectre, diuen que la vida és un musical, amb la sana intenció, vull creure, de donar-se una xurriacada d’optimisme i actualitzar el clàssic «qui canta, el seu mal espanta». En els dos casos s’adverteix un concepte del teatre musical com un gènere frívol, despreocupat i de pura evasió. Però en la temporada teatral que ara comença tindrem dues mostres de tot el contrari. Sobre això vull cridar-vos l’atenció.

Dic dues mostres i penso que en són tres, si hi afegim el famós 'Cabaret', un musical agredolç (molta més estretor que sucre, més quinina que mel de romaní) que torna al Paral·lel com si no se n’hagués anat mai. Sentim «Willkomenn, bienvenue, welcome» i tots sabem ja què ens espera després de la triple i melosa rebuda. Poca cosa es coneix, en canvi, del que hi ha darrere de 'Casi normales' ('Next to normal') amb què coincidirà unes setmanes, a pocs metres de distància, i de 'Fun home', que arribarà més endavant, ja entrat l’any nou.  

S'han d'aplaudir les apostes valentes de 'Casi normales' i 'Fun home'

Notícies relacionades

Els dos musicals tenen com a eix central dues famílies gens funcionals. L’una amb problemes de desequilibri mental (emocional, seria més exacte), l’altra amb problemes d’identitat sexual, tot plegat dit ben aviat. Dues famílies en les quals els seus membres entreteixeixen una xarxa de complicitats (la mà estesa, l’espatlla disposada, el cor alerta) tan gran que, en els dos casos, ens eleven a nivells de veritat i emoció poques vegades vist en altres musicals.

No esperin grans orquestres, balls espectaculars, cors aclaparadors, ni apoteosi final. Hi han d’anar disposats a la millor música, a la diferència, a la sensibilitat extrema, al realisme i, sobretot, a la valentia. I aplaudeixin ja per endavant, com ho faig jo ara, el coratge de presentar dos musicals contra corrent. ¡'Chapeau'! 

Temes:

Musicals Teatre