ANÀLISI

A propòsit d'Iniesta

2
Es llegeix en minuts
marcosl40043303 barcelona    09 09 2017      deportes     iniesta regatea  a170911205504

marcosl40043303 barcelona 09 09 2017 deportes iniesta regatea a170911205504

Torna la competició preferida dels futbolistes, l’aparador on tots els jugadors volen sortir alts i guapos. El primer gran onze d’Ernesto Valverde, després d’una Supercopa contra el Madrid que no donava per treure'n gaires conclusions ja que l’equip encara estava a mig fer. Davant el Juventus, en canvi, en el debut europeu, el tècnic blaugrana ja no pot amagar les cartes.  

De la mateixa manera que no sembla gaire significatiu si Dembélé juga o si Paulinho és titular –encara estan en procés d’adaptació–,

sí que resultaria xocant no veure Andrés Iniesta en l’onze inicial d’un gran partit. El manxec va jugar els dos partits amb la selecció i també va sortir d’inici en el derbi. Davant el Juventus, jugaria el seu quart partit consecutiu, cosa que hauria sigut excepcional amb el seu anterior entrenador. És el d’avui, per tant, un dia revelador per al capità blaugrana. Si es veu en l’onze inicial, que seria el més normal, esborrarà de la seva ment qualsevol dubte que pugui tenir sobre el rol que li té destinat l’entrenador.

Necessita el capità veure's reforçat tras uns mesos en els que l'atenció mediàtica, i de la junta, ha estat més pendent d'altres que d'ell

Iniesta necessita veure’s reforçat després d’uns mesos en què l’atenció mediàtica, però també la de la junta directiva, ha estat més pendent de les cares noves i d’altres firmes de renovació que no de la seva. Algú es va creure al peu de la lletra allò que Iniesta no suposaria mai un problema per al club. Així que han anat anteposant altres carpetes que es consideraven més delicades, i per tant més urgents.

Fins a quin punt deu estar empipat Iniesta que, després d’evidenciar amb una breu negativa la matusseria del president quan va anunciar un principi d’acord inexistent, va tornar a desmentir Josep Maria Bartomeu després del derbi, exposant un altre cop els seus dubtes sobre el futur.

Tacte perdut

Iniesta no descarta anar-se’n a final de temporada, però malgrat el que pugui semblar, les seves diferències amb la junta tenen fàcil solució. Si des del club recuperen el tacte perdut amb el jugador, acabaran posant-se d’acord. Una altra cosa és el que no es pot frenar, i això és el pas del temps. Per això la continuïtat d'Andrés es juga més dins del camp que no fora.

I avui comença la seva Champions. És aquí, en aquesta competició en què va vestir per primera vegada la samarreta del primer equip del Barça. Com a titular, a Bruges, fa 15 anys. També va ser a Europa el motiu de la seva primera gran decepció, quan no es va veure titular en la final de París, fa 11 anys. La competició amb la final que no es va voler perdre, malgrat que una lesió li impedia xutar, a Roma (2009). La que va disfrutar com la resta dels seus companys a Londres (2011). I a Berlín (2015). La mateixa Champions que la temporada passada el va despullar, amb els seus companys, tant a París com a Torí.

Notícies relacionades

Avui s’obre de nou el teló, una nova Champions, una nova oportunitat per reivindicar-se davant aquell món del futbol que mira l’edat que marca el seu DNI. Però també per demostrar-se a si mateix que la renovació té sentit, que hi ha Iniesta per estona.

utbol que mira l'edat que marca el seu DNI. Però també per demostrar-se a si mateix que esa renovació té sentit, que queda Iniesta per a estona.