Dues mirades

El globus

Puigdemont va instar els ciutadans a mirar als ulls dels seus alcaldes i reclamar-los poder votar. Així va instaurar la pressió institucionalitzada

1
Es llegeix en minuts
rjulve40042427 el president de la generalitat  carles puigdemont  ha realit170910184854

rjulve40042427 el president de la generalitat carles puigdemont ha realit170910184854 / Ruben Moreno Garcia

Aire, aire i més aire. ¿Quantes glopades d’aire es necessiten perquè un globus exploti?

El diari 'Ara' ha anunciat als seus lectors que no publicarà a les seves pàgines la campanya de la Generalitat pel referèndum de l’1-O. El diari, per tant, obeeix la Fiscalia de l’Estat que insta a impedir la inserció de qualsevol tipus de publicitat institucional relacionada amb  el referèndum. La seva justificació és plenament legítima: obeeixen per no posar en risc el seu diari. De fet, tan legítima com la decisió d’Ada Colau de no cedir els locals municipals per no posar en risc els funcionaris. No sembla discutible que els drets dels treballadors siguin menys fonamentals que la supervivència d’un diari.

Notícies relacionades

Però no tots els lectors han comprès l’estratègia de l’'Ara'. Al seu lament s’hi han unit alguns dels agitadors digitals habituals del procés i fins i tot un dels fundadors del diari. En aquests dies, es passa d’amic a traïdor en menys d’un sospir. Julian Assange, de moment, no s’ha pronunciat.

Carles Puigdemont va instar els ciutadans a mirar als ulls dels seus alcaldes i reclamar-los poder votar. Així, va instaurar la pressió institucionalitzada. Però, ¿quant d’aire pot suportar un globus sense rebentar? El pitjor de l’explosió és que no és controlable. Res ni ningú està segur ni res es pot preveure. ¿Se sabrà frenar a temps i deixar de delegar en els ciutadans els deures dels polítics?