Cadena alimentària: TV-3 dona bocates

2
Es llegeix en minuts

La Tarda oberta de TV-3 ja ha començat. Ja ha fet tres edicions i les audiències són preocupants. Aquesta franja horària havia sigut mítica a TV-3. Ara fa uns anys que segueix la tendència a la baixa de la casa. Posem només una dada: en el telehipòdrom de les cadenes autonòmiques, i des de començament d'any, ja hi ha hagut mesos en què la TVG de Galícia supera TV-3 en quota de pantalla. I amb el Canal Sur d'Andalusia, o empatant o a poques dècimes de distància. És possible que quan arribi el nou culebró (Com si fos ahir), forçant les sinergies, es mitigui la debacle. Sense menysprear la capacitat de la potent productora Mediapro -habitual amiga de la casa- per intentar evitar el naufragi.

Per ara, i al marge de la mala audiència, aquesta Tarda oberta sembla afectada d'una gran debilitat. Els presentadors, Ruth Jiménez i Vador Lladó, fan el que poden. Em comentava ahir un bon amic, gran coneixedor del món de la tele, que una cosa és l'entreteniment i una altra el hi-hi-ha-ha. Té raó. Hi ha una part d'aquesta Tarda que pretén ser entretinguda i espumosa parlant de l'última ocurrència del famoseig o de qualsevol ventada a la xarxa, però al costat de l'Arucitys de 8TV semblen aficionats. El que no hi falta és la tertúlia política. ¡Ah! Les consignes que no faltin. S'ha de seguir impulsant. Aquest tipus d'aquelarres marca de la casa acostumen a ser de sis o set i, de sobte, hi incrusten un heterodox, un apòstata descregut i sense fe, per donar un toc pintoresc i semblar que són plurals.

Notícies relacionades

Divendres van fer un exercici que a casa ens va agradar una barbaritat. Van enviar al Parlament l'abnegat reporter volant Iván Medina a repartir bocates als polítics, perquè estaven esgotats. Van oferir de menjar a vuit bucaners. Als filibusters, només a tres. Era d'esperar. Un dels agraciats del sector filibuster va ser Miquel Iceta. Quan va veure el bocata va exclamar, preocupat: «Nosaltres som 16. ¡Ai! ¡No ens arribarà per a res!». Fora dels polítics, la gran afavorida va ser Mònica Terribas: no només es va quedar un bocata colossal, sinó que també va agafar un Kit-Kat. O sigui, el ¡Desperta Catalunya!, com antigament va ser aquell ¡Desperta ferro!, fa venir gana.

Aquesta cadena alimentària de La tarda va ser una excel·lent metàfora. Medina deia a Junqueras mentre li oferia l'entrepà: «¡És que TV-3 és un servei públic!» Exacte. Mengen la mar de bé uns quants.