ANÀLISI

Messi juga sol

2
Es llegeix en minuts
jdomenech39972749 fotodeldia  bas05  buenos aires  argentina   05 09 2017   el170907191948

jdomenech39972749 fotodeldia bas05 buenos aires argentina 05 09 2017 el170907191948 / David Fernandez

Últimament només ensenya el seu somriure a Instagram. Messi arriba de l’Argentina sense cap bon partit per explicar, sense cap estona de bon futbol per recordar, sense cap victòria per apuntar ni cap gol per sumar a la seva estadística.

Amb l’albiceleste entossudida a complicar-se la classificació per al Mundial i amb la il·lusió per l’arribada de Sampaoli a la selecció desdibuixada a les primeres de canvi. Leo juga sol, sense socis que li permetin sortir de la mediocritat general. Res de nou sota el sol de la selecció argentina que fa tan sols un any es va plantejar abandonar. No ens imaginem un Mundial sense Leo i no passarà: l’aparellament en una eventual repesca seria contra Nova Zelanda. Però Messi i l’Argentina se l’hauran de jugar a primers d’octubre. I llavors no quedaran més bales que les del Perú i l’Equador per evitar la incòmoda repesca.

Una altra pel·lícula

Messi està acostumat a portar el pes de la selecció sobre les espatlles, a carregar amb la crítica i a sentir-se incomprès per l’aficionat del seu país que no reconeix el Leo-Barça en la seva versió amb l’Argentina.

Però a l’arribar a Barcelona, fins fa ben poc, la pel·lícula era una altra.

En el llarg viatge de tornada Messi deu haver tingut temps de llegir el president del Barça explicant que tenen un equip més competitiu que l’any passat, que van fer malament de fiar-se dels Neymar, i que van ser els últims d’assabentar-se de l’aventura del brasiler, fins i tot que tenen un principi d’acord amb Iniesta perquè segueixi. (Sí, Iniesta, que no va desmentir ni la reportera que li va preguntar allò del penal, però sí Bartomeu així que va aterrar a Barcelona… ¡ai!).

Dissabte torna el futbol al Camp Nou i ho fa amb un derbi sempre incòmode i més després d’una aturada de seleccions. Dembélé debutarà després de coincidir dos entrenaments amb Leo. El soci del Camp Nou ha passat un calvari aquest estiu –primer amb el 'cas Neymar' i després amb el no fitxatge de Coutinho– i fins a aquesta setmana no ha llegit les explicacions del seu president, desaparegut per als mitjans nacionals fins ara.

La responsabilitat

Notícies relacionades

Des de París Ney fa sang amb la credibilitat de Bartomeu alhora que Agustí Benedito intenta reunir les firmes necessàries per a la moció de censura a la junta directiva. Mentrestant, Messi carrega amb una responsabilitat que aquest curs pesa més que mai sobre les seves espatlles. ¿Però… i si el partit es complica? ¿Cap on mirarà el soci?

La inacció de la directiva aquest estiu l’ha deixat més sol i alhora amb més poder que mai. Els seus gols ho han canviat tot sempre. Ara, una foto amb la seva firma al costat de Bartomeu val més or del que pesa. Leo decideix com i quan.