Rajoy Division vs. SocialistaSpotify

Hi ha alguna cosa que sona a arrossegament d'ungles en una pissarra quan un partit provecte utilitza la cultura pop

1
Es llegeix en minuts
Compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, al Congrés.

Compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, al Congrés. / JOSÉ LUIS ROCA

Li estava donant voltes a com parodiar una actualitat política absurda quan em vaig adonar que aquesta realitat és una paròdia de la paròdia. Va succeir ahir amb la campanya que el PSOE llançava hores abans de la compareixença de Rajoy al Congrés. Sota el hashtag #rajoydilaverdad, el compte socialista tuitejava un whatsap on es llegia "Sigues fort", i un ja no sap si era una referència al missatge a Bárcenas o a l'eslògan que, també aquests dies, utilitza Netflix: "Sigues fort. Torna 'Narcos'".Netflix 

A més, els socialistes han creat una llista musical de Spotify socialistesSpotify en què conviden el president a buidar el pap. Hi ha alguna cosa que sona com si rasquessis una pissara amb les ungles quan un partit provecte utilitza la cultura pop. Una cosa similar a quan un divorciat granadet es compra unes vambes de 'running' llampants i emboteix el seu polze en un anell o es tatua un motiu tribal al coxis per tornar (cito) "a posar-se al mercat". 

Hi ha bromes i intents que no convoquen el riure o la ràbia, sinó, cito l'intèrpret de 'Bulería bulería', el "silencio, eterno 'why' mudo como el recuerdo"

ITV cultural

Aquesta ITV cultural succeeix en ficcions com 'The Thick Of It', on es parodiava un ministeri britànic d'ineptes: l'assessor li preparava un 'kit' amb discos i sèries del moment al desnortat càrrec. També en la realitat: l'alcalde de Reykjavík, el còmic punk Jon Gnarr, va afirmar que no es reuniria amb cap líder de l'oposició que no s'hagués empassat totes les temporades de 'The Wire'.

Notícies relacionades

Els socialistes no li han gravat a Mariano cançons de bandes com 'Rajoy Division', sinó temes de Sabina, Zahara, Bisbal, Los Planetas o Camela, una selecció estudiadament inclusiva i enrotllada (¡i irònica, segons per a qui!). M'imagino Pedro Sánchez amb dificultats per cantar-la íntegra, estudiant la lletra a Google el dia abans com probablement va fer per arrencar-se amb 'La Internacional' (un no sabia si el seu puny aixecat era orgull obrer o homenatge a OT).

Impostures

L'altre dia, en un xiringuito de Castelldefels, vaig contemplar com un pare es deixava la pell per congeniar amb la seva filla adolescent (cabells tenyits de turquesa) i el seu nòvio (cèrcol al nas). Els suplicava si volien anar amb ell a l'expo de BowieBowie o al festival Altaveu. Ella bufava interpretant aquest esforç com a impostura i al final se'n van anar del bar per separat. Amb els votants del PSOE Spotify podria succeir el mateix. Hi ha bromes i intents que no convoquen el riure o la ràbia, sinó, cito l'intèrpret de 'Bulería bulería', el "silencio, eterno why mudo como el recuerdo".