DUES MIRADES

La cria de conills

A 30 dies d'un suposat referèndum transcendental estem parlant de l'exèrcit català i sense notícies del cens

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39863923 madrid  30 08 2017  politica   comparecencia del presidente 170830092453

zentauroepp39863923 madrid 30 08 2017 politica comparecencia del presidente 170830092453

Mariano Rajoy va comparèixer davant el Congrés pel 'cas Gürtel' i entre vestits, mossegades i caixa B va fer aparèixer el «desafiament independentista» com el conill que tot mag de pro treu del barret de copa. Ja ho saben, el típic truc de distreure el públic mentre s’oculta la trampa. ¿Que soc el president d’un partit que traspua corrupció? Tranquils, parlo dels secessionistes i ja tenim distracció.

Fa anys que Catalunya s’ha convertit en un conill per a molts. Li va servir al PP per soscavar un Govern del PSOE perdut en la seva covardia. 'Tots tenim dret a opinar', va ser el lema de la campanya del PP contra l’Estatut. Quan ens en vam adonar, Rajoy era un president darrere d’una pantalla de plasma. Això del dret a opinar va ser el pare de tots els conills.

Notícies relacionades

Van seguir els trucs. Artur Mas es va embolicar en l’estelada mentre emergia l’iceberg del 3%. Les retallades, l’augment lacerant de la desigualtat, la incompetència d’uns, l’ambició dela altres, el compte corrent d’algun més… ¡Quanta exhibició de conills ha fet falta per tapar tantes coses i convertir el procés en la nostra particular obsessió!

I així estem, parlant de l’exèrcit català quan a 30 dies d’un suposat referèndum transcendental no tenim encara notícies del cens. Sense ell, no hi ha resultat que serveixi. Això sí, ni Houdini brodaria el truc. Encara que, ben pensat, ell estava especialitzat en escapisme… Potser és aquest el pròxim número.