DUES MIRADES

Boicot

La labor d'una entitat feminista és recolzar a la víctima i acompanyar-la en la denúncia, i erigir-se en jutge dictant sentència és una ofensa contra els drets individuals

1
Es llegeix en minuts
banneritacaexplosiva-1024x535

banneritacaexplosiva-1024x535

El de música Itaca Band va ser boicotejat durant les festes de Sants. No és una novetat. Des de fa un any, la banda s’ha vist obligada a cancel·lar diversos concerts. L’origen del boicot és una suposada agressió masclista comesa pel cantant. El grup sempre ha negat l’acusació i enquadra els fets en un incident de discoteca. El col·lectiu La Trama Feminista defensa les suposades agredides i lidera el boicot a la banda exigint les seves disculpes. Aquesta vegada es van unir a les seves demandes altres entitats com Endavant Sants, Arran Sants, Can Vies o el Casal de Joves de Sants.

Notícies relacionades

Llegir els comunicats dels uns i dels altres pot ser entretingut per tractar de discernir la veritat. Però això no és un joc. Solament un jutge pot dictaminar la culpabilitat o la innocència. Però en aquest cas, per ara, no és possible. El boicot s’està portant a terme sense que hi hagi una denúncia formal de l’agressióó.

La denúncia és l’arma de la víctima davant dels poderosos. Per desgràcia, encara són molts, massa, els casos d’assetjament sexista que no són denunciats. Potser perquè l’entorn els minimitza, potser per temor a l’agressor. En qualsevol cas, la tasca d’una entitat feminista és recolzar la víctima i acompanyar-la en la denúncia. Erigir-se en jutge dictant sentència és una ofensa contra els drets individuals. La violència masclista ja suposa massa patiment per multiplicar-lo abordant-lo amb temeritat i irresponsabilitat.