Els atemptats i l'ús de les xarxes socials

L'exemplar desplegament del compte de Twitter dels Mossos contrasta amb l'ús irresponsable de la xarxa social que s'ha fet amb massa freqüència

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp39718570 ramblas170817190045

zentauroepp39718570 ramblas170817190045

Que Twitter és una gran àgora pública de la qual es fa un ús extrem, per bé i per mal, és una evidència palmària que s’ha manifestat amb total rotunditat des dels atemptats de la setmana passada. Els famosos 140 caràcters han servit tant perquè el compte dels Mossos d’Esquadra hagi portat a terme un rigorós i mesurat exercici de comunicació pública, com perquè amb moltíssima menor mesura (o cap) des d’infinitat de comptes personals s’hagin despatxat tota mena d’insinuacions, notícies sense confirmar, mentides i opinions variades, moltes d’aquestes sota el signe de la venjança o d’altres motivacions encara més inquietants, com l’actitud més intolerant o fins i tot el racisme. És en aquesta última situació quan es revela com a necessària l’actuació de la justícia per evitar que es converteixi en moneda corrent. No es tracta, com diu el tòpic, de posar portes al vast camp de Twitter, sinó d’apel·lar al seu ús responsable, i encara més en el context d’unes circumstàncies tan tràgiques. Sens dubte, no és una tasca fàcil, perquè sempre hi haurà qui estigui disposat a sobrepassar límits raonables.

Cal reiterar per això l’aplaudiment per al desplegament fet des del compte dels Mossos, com passa també amb la de la Policia Nacional, pel seu tractament comunicatiu en una situació de crisi i emergència. I no només per la seva utilitat per als mitjans. Per sobre de tot, ha representat un gran servei de suport a la ciutadania.