IGUALTAT I DIVERSITAT

Google i la llibertat

El discurs que li ha valgut l'acomiadament a James Damore es consolida en estereotips que coarten la llibertat d'elecció i el desenvolupament professional de les dones

1
Es llegeix en minuts
Google

Google / AP

James Damore va ser acomiadat fa uns dies de  Google perquè parts d’un document en què criticava les polítiques de l’empresa per fomentar la diversitat violaven el codi de conducta de la companyia. Amb una argumentació pobra, l’enginyer atribueix la poca presència de dones en la indústria tecnològica i en posicions de lideratge a diferències biològiques. 

Molts han presentat l’acomiadament com un atac a la llibertat d’expressió, sense valorar que el discurs de Damore consolida estereotips que coarten la llibertat d’elecció i el desenvolupament professional de les dones. Science va publicar el 2015 un estudi que indicava que estan infrarepresentades en disciplines on es valora la genialitat, associada als homes. Aquest any, la revista publicava un altre article que apuntava que les nenes de 6 anys ja assumien que els nens eren més brillants. Segons l’OCDE, les nenes, fins i tot les que treuen millors notes, tenen poca confiança en les seves habilitats matemàtiques i científiques i pateixen més ansietat al posar-les a prova.

Notícies relacionades

Damore encerta al parlar de la pressió dels estereotips de gènere en els homes, però falla en les seves conclusions al no tenir en compte ni la literatura al respecte ni com aquests estereotips consoliden el privilegi masculí. Això li fa veure les accions pro diversitat com una discriminació envers l’home blanc, i part de les seves propostes per corregir el pla d’igualtat de Google són un fre per posar remei a dinàmiques que faciliten la sobrerepresentació masculina.

Les polítiques d’igualtat en l’àmbit laboral busquen millorar l’accés al treball, les condicions laborals i la salut mental de moltes persones –a Silicon Valley, diverses emprenedores han denunciat casos d’assetjament sexual–. Tan necessari és avaluar empíricament les mesures com identificar els discursos que, com el de Damore, pretenen justificar desigualtats i evitar mesures per corregir-les. La idoneïtat del seu acomiadament es pot qüestionar, però és un debat sobre com gestionar equips amb integrants les opinions dels quals es basen en idees que perjudiquen les companyes.