DUES MIRADES

El poeta indolent

En un rampell de timidesa, tonteria o supèrbia, el cantautor va convertir la seva relació amb l'Acadèmia sueca en un culebró mediàtic

1
Es llegeix en minuts

Poques vegades un premi ha sigut acollit amb tanta displicència pel guanyador i ha provocat crítiques i aplaudiments tan encesos. Per a uns, l’elecció ha recaigut en un geni i és un just reconeixement a altres formes d’expressió de la literatura, a veus que no es constrenyen als gèneres tradicionals.

Per a altres, només es tracta d’una aposta tonta de l’Acadèmia sueca, que fa un flac favor a la literatura i als seus autors... I per a Phillip Roth, nord-americà i jueu de 84 anys, va ser l’oportunitat perduda (potser l’última) d’aconseguir un merescut Nobel.

Opinió exprés

Dylan i Holly

La qüestió és que el premi va ser per a Bob  Dylan i, en un rampell de timidesa, tonteria, extravagància o supèrbia, el cantautor va convertir la seva relació amb l’Acadèmia sueca en un culebró mediàtic

20 cites d'internet

Notícies relacionades

De tot el que es va escriure sobre el tema, la crítica més lacerant va arribar d’Andrea Pitzer, articulista de la revista 'Slate', que va demostrar que 20 de les cites que Dylan va atribuir a 'Moby Dick' en el seu discurs del Nobel no pertanyien a la novel·la de Herman Melville sinó que les havia extret d’internet. Concretament, de la web SparkNotes, una mena de Rincón del Vago que va ser creada per alumnes de Harvard. Tota una eina per a estudiants… o per a premis Nobel indolents.

En qualsevol cas, ara ja sabem on es troben algunes de les respostes que s’emporta el vent.