DUES MIRADES

Els mosqueters

Encara que la política ficció no és saludable, no deixa de resultar llaminer imaginar què en quedarà del procés d'aquí vint anys

1
Es llegeix en minuts
gfdhd

gfdhd

La internacionalització del procés va viatjar en classe turista. Puigdemont, Junqueras i Romeva. Tots per a un i un per a tots. Tres mosqueters al servei d’una causa. 

Notícies relacionades

En l’immortal llibre d’Alexandre Dumas, una vegada finalitzades amb èxit les seves aventures, els tres soldats d’infanteria se separen per anar cap als seus diferents destins. Porthos es casa amb una viuda rica i abandona el cos dels mosqueters. Athos continua al servei de la Corona, fins que rep una herència i es dedica a disfrutar-la. Aramis aposta pel que sempre havia sigut la seva vocació: el sacerdoci. La novel·la 'Vint anys després' és la continuació de la història. Com el títol indica, reprodueix la trobada dels tres mosqueters dues dècades més tard de la primera aventura. Quan D’Artagnan va a buscar-los, descobreixen que no tots estan al mateix bàndol.

No és qüestió de buscar similituds (encara que és possible que tots coincidíssim en qui podria ser l’Aramis del trio), tampoc són gaire saludables els exercicis de política ficció, però no deixa de resultar llaminer imaginar què en quedarà del procés d’aquí 20 anys. ¿Com serà recordat aquest trio? ¿Haurà seguit camins paral·lels o divergents? ¿Els llibres escolars dedicaran pàgines en honor seu? ¿Estem vivint un moment històric o una historieta d’aventures?