DUES MIRADES / Per fi al banc dels acusats

La carraca de Millet

Semblava impossible  arribar a veure aquest moment, però després d'una infinitat de dilacions judicials Fèlix Millet i els seus adlàters del Palau de la Música van ser jutjats a partir de març. El judici va durar fins al juny.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38909761 gra015 l hospitalet de llobregat  barcelona   16 06 2017   e170813184247

zentauroepp38909761 gra015 l hospitalet de llobregat barcelona 16 06 2017 e170813184247 / Toni Albir

Ai, Millet, si tu parlessis. Si un dia ens confiessis tots els teus secrets. Aquells que es teixien a foc lent al refugi dels despatxos, a les taules dels restaurants, als ròdols dels esdeveniments importants, aquells als quals només va gent il·lustre. Gent com tu. Bé, més aviat com tu eres. Ara ja ningú dels que corrien a saludar-te et vol veure a prop. Més aviat no volen ser vistos al teu costat. ¿Com es viu sent un empestat 

social? 

A la Barcelona medieval, a l’actual plaça del Pedró, fora dels murs de la ciutat, es va construir l’hospital de leprosos. Allà arribaven els seguicis fúnebres encapçalats pel mateix proscrit. Alliberat ja de totes les càrregues terrenals, era ungit per última vegada, acomiadat per familiars i veïns i reclòs a l’hospital.

Notícies relacionades

Una vegada traspassats aquells murs, ja no hi havia cap possibilitat de retorn a la vida. Si la pobresa aclaparava l’hospital, el leprós podria vagar pels carrers, cobert amb un mantell fosc, armat amb un bastó, un barrilet penjat al coll on recollir les almoines i una carraca o una campaneta per anunciar el seu pas. Li quedaven vetats els camins estrets, acostar-se als vius, tocar cordes o suports dels ponts i caminar en direcció del vent.

Ai, Millet, ja ho saps. Els homes invisibles no toquen, no parlen, no respiren… No existeixen.