"Ells" (implícit)

Com més guapa i atractiva i seductora es posa la ciutat, pitjor es posa viure-hi

1
Es llegeix en minuts
fcosculluela37691300 barcelona 16 03 2017 vecinos de leiva 37 se unen para no ser170320201206

fcosculluela37691300 barcelona 16 03 2017 vecinos de leiva 37 se unen para no ser170320201206 / ALBERT BERTRAN

En aquest «Ens volen fer fora» està implícit un «ells» que resumeix el drama de la vivenda a Barcelona. És un «ells» que inclou una varida reunió d’especuladors, voltors i diverses aus rapaces que agafen el nom de fons d’inversió o d’entitats de renovació immobiliària. És un «ells» inconcret que no es personalitza en un determinat dolent de la pel·lícula, sinó que s’expandeix a través de ramificacions que acaben en un despatx sense ànima.

Opinió exprés

Es va posar divina

Emma Riverola

Escriptora

 Els voltors estan a l’expectativa de la finca que ja és un cadàver o que està a punt de ser-ho, perquè resulta que està habitada per gent gran sense cap altre horitzó que el d’acabar de viure on sempre han viscut, o per matrimonis que estan a precari, o per joves que no podran fer front a l’augment tsunàmic del lloguer. I entren en acció.  Es tracta de «solucionar problemes» perquè «ells» (el magma sense nom propi) s’apoderi de l’edifici i el col·loqui en el mercat a un preu només assequible per als que no entenen la ciutat com un lloc de convivència sinó com una mina d’or. 

Notícies relacionades

  

 El leninisme descrivia amb aquell «com més malament, millor» l’estat ideal per a la revolució. És el que pensen, però al revés, els inquilins  que somriuen al balcó. Com més guapa i atractiva i seductora es posa la ciutat, pitjor resulta viure-hi. A «ells» els encanta que estigui de moda. H