En primera persona

Caribe Mix 2006

Anar-se'n a Tailàndia o al poble no és tan diferent. Per surrealista que sembli, als dos llocs hi ha controls de duanes

3
Es llegeix en minuts
lpedragosa35453781 fiestas libertarias de vallcarca160911184021

lpedragosa35453781 fiestas libertarias de vallcarca160911184021 / ELISENDA PONS

Tailàndia, Bali, Sri Lanka, Filipines… El Sud-est Asiàtic està de moda i si no hi has anat o no planeges anar-hi aquest estiu és que no estàs a l’última. Les platges paradisíaques, les festes plenes d’occidentals borratxos i les intrèpides rutes per carretera en motos desgavellades són part de l’atractiu que ofereixen aquests països i que atrauen tants joves des de fa uns quants anys. He de reconèixer que o soc molt friqui (que pot ser) o molt pobre, perquè ni he pogut anar-hi ni hi podré anar en un període de temps raonable. Soc la resistència, suposo, encara que tampoc tinc gaire més opció.

Cada vegada que s’acosta l’estiu, els murs de la xarxa social que estigui de moda en aquell moment (abans era Facebook, ara és Instagram) s’omplen de fanfarrones instantànies en què el teu amic, el teu company de feina o el teu veí del cinquè presumeix de vacances. A les fotos es reforça la llei no escrita que si no passes les teves vacances en un destí exòtic, no disfrutes, i aquí és on vull entrar a reivindicar.

Anar-se'n a dormir de dia

Tots els moderns, que preneu 'smoothies' en lloc de batuts i mengeu 'muffins' en lloc de magdalenes, heu de saber que les festes de poble també molen encara que no tinguin cap nom extravagant o en anglès. I és que, siguem sincers, el poble no és la cosa més 'fashion' i potser no té ni geolocalització a Instagram, però segur que té una època de festes majors en què no hi ha excusa que valgui per acostar-s’hi abans de les sis del matí.

El poble del meu pare, en un racó de la Manxa el nom del qual no vull recordar (havia de deixar anar la brometa o rebentava), n’és un, i en les seves festes, com en les de molts altres, tant et pots trobar ballant un pasdoble amb la teva àvia o 'Paquito el chocolatero' amb la teva tia, com la cançó de l’estiu amb els teus amics.

En això són especialistes les bandes que animen la festa amb els grans temes del 'Caribe Mix 2006'. Dit així sona una mica 'cutre', però segur que en sona alguna i te la saps des del principi fins al final. Ja se sap, la música està desfasada, però ¿què importa? Al final, la festa segueix sent èpica i acabes esmorzant ous ferrats amb all i carn a pes. És una bomba calòrica, sí, però també resulta una prova fefaent que no es necessita res més per passar-s’ho bé.

Mojitos a la plaça

Escolta, que els que estiuegem al poble també molem. Potser a les nostres fotografies no hi ha cocos a la platja, però bé podem presumir de mojitos a la plaça. No hi haurà fotos sense casc en una motocicleta, però sí anant a la piscina en bicicleta. I és que, al final, no dorms en un alberg amb altres guiris, però comparteixes el sofà llit del rebedor amb la teva cosina pija a qui no suportes, que més o menys…

Notícies relacionades

Anar-se’n a Tailàndia o al poble no és tan diferent. Per molt surrealista que sembli, als dos llocs hi ha controls de duanes, i si ets de poble segurament que saps a què m’estic referint i et saps fil per randa el teu arbre genealògic, amb malnoms inclosos. No és broma. Potser al teu poble no hi ha policies ni tampoc controls d’equipatge, però segur que hi ha velles als pedrissos. «¿I tu de qui ets?». «Una altra vegada la mateixa pregunta», penses. «La neta del Pepe i la Carmen de la placeta, senyora. La filla del 'Negro', el de Barcelona». ¡Prova superada! (fins a la pròxima cantonada).

Bé, les coses com són, els pobles, al final, són petits, per bé o per mal, i allà la màxima preocupació d’aquestes dates és triar a quin bar prendre’t la canya o de quin costat estirar-te a la piscina… Total, ¿les vacances no eren per descansar? Disfrutar és el que importa.