Consum i medi ambient

Bosses a preu irrisori

Si realment volen conscienciar la gent, el que han de fer és cobrar-les a 25 euros

1
Es llegeix en minuts
Bosses a preu irrisori

RICARD CUGAT

A partir de l'1 de gener vinent es cobraran entre cinc i 30 cèntims, depenent del gruix, per la bossa de plàstic que s'entregui al client en qualsevol establiment d'Espanya. Botigues de roba, supermercats, basars diversos, etc. A Catalunya ja fa temps que s'han posat seriosos amb aquest tema, sobretot als supermercats, que són penalitzats amb una multa si no ens cobren les maleïdes bosses.

A mi em fastigueja un munt cada vegada que vaig al súper de forma inesperada i sense el carro de la compra, trobar-me amb el maleït dilema de les bosses de plàstic. ¿L'agafo o no l'agafo? El meu dilema no és mai ¿la pago o no la pago? Si costés cinc euros potser m'ho rumiaria més, però francament, per uns cèntims, si no estàs conscienciat amb el medi ambient, això no aconseguirà que hi estiguis.

IMPACTE NUL

Notícies relacionades

No sé què diran les enquestes, però al meu barri l'impacte de fer pagar les bosses a un preu irrisori ha sigut nul. La gent segueix pagant i tirant la bossa l'endemà. I jo em pregunto: ¿tan difícil és donar bosses de paper reciclat? Si realment fos pel medi ambient, ¿per què el mateix súper que em cobra la bossa em ven la fruita embolicada en plàstic i dins d'una altra safata de plàstic com si fos una mona de Pasqua? ¿Per què a la peixatera li he de recordar cada setmana que no em posi el peix a la safateta de plàstic? Maleït plàstic. Per una part te'l cobren i per l'altra te'l regalen sense que tu ho demanis. ¿No ho veuen que és completament absurd?

A mi no em cabreja pagar la bossa de plàstic amb publicitat. Que aquesta és una altra. Ja que pago, em podrien donar bosses llises sense logos ni marques. Però això tampoc és el que més em cabreja. Ni la publicitat ni el preu. El que realment em fa empipar és que me la donin. Així de simple. Si realment volen conscienciar la gent, el que han de fer és cobrar la bossa a 25 euros. I en comptes de publicitat, posar-hi un text que digui: "Aquesta bossa es destruirà d'aquí mil anys. ¡Utilitza-la! Tens tot el temps del món".

Temes:

Consum Comerç