Un servei fonamental i estratègic

Aigua al servei de la ciutat i les persones

El desafiament d'avui és la sostenibilitat i obliga a una millor gestió dels recursos i a cuidar el medi ambient

3
Es llegeix en minuts
Una gota daigua en una aixeta.

Una gota daigua en una aixeta.

Les famílies i la societat en el seu conjunt han donat una lliçó de resistència davant la crisi econòmica sense precedents que hem viscut i que ha arribat a qüestionar els fonaments més profunds de l’Estat del benestar. A finals del segle passat i al començament d’aquest, la prioritat dels municipis va ser la dignificació de l’espai públic. Ara, com a conseqüència de la recessió, les administracions s’han vist obligades a solucionar els problemes socials derivats de la pobresa.

Barcelona ha superat amb nota la prova, tot i que aquesta guerra no podrà donar-se per acabada fins a recuperar tots i cadascun dels qui s’han quedat fora del sistema. Un dels fets diferencials que han ajudat Barcelona a esquivar millor les dificultats ha estat el seu model de col·laboració publicoprivada, clau per al seu desenvolupament i exemple elogiat al món.

Aigües de Barcelona compleix aquest any el seu 150è aniversari. L’empresa i els treballadors formem part del patrimoni de la ciutat, sent un referent social que ha servit d’amortidor durant els moments més complicats. Els que treballem a peu de carrer coneixem bé la situació de les persones. Per això el 2012 ens vam avançar a qualsevol petició i vam crear un Fons de Solidaritat del qual s’han beneficiat més de 50.000 persones (17.800 famílies). El Fons ha atès necessitats per valor de 5,7 milions, un total de 98.252 ajuts atorgats i ha permès mantenir el subministrament d’aigua a les famílies vulnerables, treballant, colze a colze, amb els serveis socials. Una experiència que ha estat reconeguda per l’Institut d’Avaluació de Polítiques Públiques. El gran repte –entre tots– és com ajudar aquestes famílies a sortir d’aquesta situació perquè tornin a normalitzar les seves vides i tenir un futur digne.

CONTRA LA POL·LUCIÓ

La visió a llarg termini és una de les senyes d’identitat de les empreses amb història. Sabem adaptar-nos als canvis conjunturals i ens avancem a les transformacions profundes, aquelles que determinen el rumb de la societat. El desafiament d’avui és la sostenibilitat, que ens obliga a una millor gestió dels recursos, tenint cura de forma especial del medi ambient. Així, conscients de la pol·lució que pateix la nostra ciutat, enguany disposarem de tota la flota urbana de vehicles elèctrics per minimitzar les emissions. Quant a l’aigua, treballem en la reutilització per permetre-li una segona vida i així garantir-ne el subministrament.

El nostre coneixement està al servei de la ciutadania i treballem per buscar solucions que ajudin a preservar el medi ambient davant dels reptes del segle XXI, el comú denominador del qual vindrà marcat pel canvi climàtic que provocarà efectes extrems (sequeres o inundacions).

Aigües de Barcelona i els seus empleats hem estat sempre al costat de Barcelona, fins i tot en les situacions més excepcionals. Durant la guerra civil, l’empresa –col·lectivitzada– va mantenir el subministrament als seus llavors 61.000 abonats malgrat els bombardejos sistemàtics, talls d’electricitat i interrupció en transport i privacions en productes de primera necessitat.

Som part de la biografia de moltes generacions que han vist créixer Barcelona fins a esdevenir una ciutat d’èxit. Hem superat junts el repte del creixement urbà i de població, la lluita contra les malalties i les noves infraestructures per a l’obertura al mar. I els emotius Jocs del 92 que ens van catapultar a la primera divisió de les ciutats més prestigioses del món.

ATRAURE TALENT

Notícies relacionades

Avui hi ha una competència global entre les principals ciutats del planeta per atraure talent, el recurs més preuat del segle XXI. Un entorn obert i acollidor, amb serveis de molt alta qualitat, és clau per a la nova revolució en marxa, de la qual Barcelona no pot quedar-se despenjada. Les empreses que portem la ciutat en el nostre ADN volem estar de nou al costat de les persones per aconseguir un creixement inclusiu que permeti la igualtat d’oportunitats. 

L’aigua, veritable corrent de vida a les ciutats, és un servei fonamental i estratègic per abordar el futur en les millors condicions. Els que defensem els més alts estàndards de qualitat, amb el major nivell d’implicació social i amb vocació de servei, sabem que la ciutat prendrà sempre les millors decisions per mantenir Barcelona i la seva àrea metropolitana com una de les zones més dinàmiques d’Europa i amb un prestigi global guanyat a pols. La història ens ha ensenyat a confiar en la ciutat i en la seva gent. H