tu i jo som tres

L'última tallada de cabells de Dalí

1
Es llegeix en minuts

A poques hores de l'exhumació de Salvador Dalí, 'Els matins' (TV-3) va connectar amb la seva presumpta filla, Pilar Abel, i li van preguntar si està contenta i esperançada. Va contestar: "Per tres vegades he sigut enganyada, però a la quarta va la vençuda. Jo només vull saber, exactament, qui soc", i advertint, encara en la distància, que al plató hi havia Lluís Llongueras, li va dirigir un dard enverinat. Va dir: "A aquest senyor que teniu aquí assegut li podeu dir que porti el floc de cabells amb què pretenia aturar l'exhumació. ¡Que el porti, que el porti!".

Notícies relacionades

¡Ah! El tema del floc de cabells que guarda Llongueras és pintoresc, però molt interessant. És motiu d'enfrontament entre Pilar Abel i el famosíssim 'coiffeur'. Llongueras sosté que li va fer a Dalí l'últim servei perruquer de la seva vida, a la Torre Galatea, poc abans de morir. Va afegir que mentre li tallava els cabells, Dalí li mussitava: "Llargs, llargs, deixa-me'ls llargs". I va acabar advertint que, al finalitzar el servei, va guardar un floc d'aquells cabells, que va mostrar al programa, juntament amb la pinta i les estisores, tot exquisidament emmarcat en format quadro. Pilar Abel, per contra, assegura que això és una estratègia tramposa, perquè ningú pot acreditar que aquell floc sigui de Dalí. Home, té la seva part de raó: donat que no estava present cap notari aixecant acta d'aquella tallada de cabells, aquell floc també podria ser, tranquil·lament, d'un senyor de Barbastre, posem per cas. O sigui, que el tema dona per a una sèrie de televisió molt intrigant. Preguntat Llongueras sobre què pensaria Dalí si pogués veure l'exhumació del seu cadàver, va contestar: "Disfrutaria. És surrealisme total. S'aixecaria de la tomba i diria: ¡Ja soc aquí!". ¡Ah! Als anys 20, els dadaistes jugaven a París al joc de 'Le cadavre exquis' ('El cadàver exquisit') i s'ho passaven de manera formidable.

MOMENT ROURES

MOMENT ROURESA 'Divendres' li han tributat a Jaume Roures una vibrant, i merescuda, felicitació per la gran audiència que ha proporcionat a TV-3 l'emissió de Las cloacas de Interior. Sembla que l'aniran reemetent de manera sistemàtica. Després del càlid afalac, Roures ha fet una advertència interessant. Va dir: "Aquí també tenim casos flagrants de corrupció (...) ¡No som millors que els altres!". ¡Ahh! Encara que pugui semblar una obvietat, és notícia que sigui a TV-3 on ho hàgim sentit.