Al contraatac

Esperant l'ovni

Un ufòleg estima la ciència, i la llegeix, i l'estudia; però és la ciència la que el menysprea i l'exclou

2
Es llegeix en minuts
ovni

ovni

Juliol és ple de fenòmens estranys: els Sanfermines, el Tour de França, albiraments de referèndums volants no identificats... Des que els treballadors, obrers i funcionaris fan vacances, no hi ha estiu sense ovnis. Però ara revivim una data històrica, ja que a principis d’aquest mes es va celebrar el 70 aniversari del 'cas Roswell'. L’incident. Allà va començar tot. Gran part del cine que hem vist, els llibres d’Erich Von Däniken, les nits perdudes sentint la ràdio...

    

Per primera vegada en la història un exèrcit terrícola s’incautava d’un vehicle espacial (o una cosa semblant). Va passar en un ranxo de Nou Mèxic i un congressista va demanar una investigació. D’aquesta manera entrava la ufologia en la política. La tercera via donava pas a la tercera fase.

    

Dies abans d’aquell incident, el pilot d’una avioneta li va explicar a un periodista que havia vist una flota d’estranys objectes voladors. Era la primera vegada que algú explicava als mitjans de comunicació un cas d’albirament d’ovnis. Fàtima quedava obsoleta per sempre. Aquell testimoni es deia Kenneth Arnold i ara ja és carn de Viquipèdia. 

    

Atenint-se a la seva descripció, els que no el van creure van objectar que igual podria tractar-se d’una bandada de pelicans, i per aquesta raó en ufologia s’anomena 'pelicanistes' els que neguen l’existència dels plats voladors. La ufologia té raons que el sincrotró no entén. Un ufòleg estima la ciència, i la llegeix, i també l’estudia; però és la ciència la que el menysprea i l’exclou. L’ufòleg sap que els bons estan de part seva, i per això adora Carl Sagan i ha connectat el seu ordinador al SETI a la recerca de la intel·ligència extraterrestre. 

PELICANS SOBRE EL VOLCÀ

L’ufòleg reclama una veritat allà on altres reclamen ajudes. A l’ufòleg li retreuen els 'pelicanistes' que no entengui res del que llegeix o que ho interpreti a la seva conveniència; no obstant, una bandada de pelicans sobrevolant un volcà nevat a l’estat de Washington no satisfà una ment exigent fins a l’extenuació. 

  

 L’ufòleg anomena 'pelicanistes' els escèptics per ridiculitzar-los en les seves pròpies paraules, per advertir-los que no es conformarà amb una explicació tan indemostrable com les seves conviccions. El desafiament a la raó és el nostre pecat original i ho portem al nostre genoma des del dia en què vam ultratjar l’arbre de la ciència. 

    

Els pelicanistes s’autodefineixen com a escèptics; però l’autèntic escepticisme, per definició, és el de tots aquells que s’atreveixen a relativitzar les veritats que han sigut demostrades. Vivim uns temps de sentiments elevats a la categoria de veritats, i de veritats elevades a la categoria de drets. 

Notícies relacionades

  

 És hora de fugir d’aquí en un ovni.